Καθηλώνει η μαγική τετράδα!

Gazzetta team
Καθηλώνει η μαγική τετράδα!
Ιδανικά μπαίνει στην τελική του ευθεία του το Masters του Παρισιού, καθώς οι τρεις πρώτοι τενίστες της παγκόσμιας κατάταξης και ο... θρύλος του αθλήματος θα μονομαχήσουν για τα δύο εισιτήρια του τελικού!

Νόβακ Τζόκοβιτς-Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ-Νταβίντ Φερέρ, λοιπόν, θα μπουν στο κορτ του Palais Omnisports στο Μπερσί για να δώσουν άλλη μια παράσταση πριν το φινάλε της σεζόν στο Λονδίνο.

Το πρώτο ζευγάρι σίγουρα συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα και αυτό γιατί εκτός των άλλων... μας έχει λείψει. Νόλε και Ρότζερ συναντήθηκαν για τελευταία φορά πριν έναν χρόνο στη βρετανική πρωτεύουσα και ο Σέρβος είχε πάρει τη νίκη και το τρόπαιο στους ATP World Tour Finals. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε, βέβαια... Ο Τζόκοβιτς έχασε το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από τον Ναδάλ, ο Φέντερερ... πήρε τον κατήφορο και έπρεπε να φτάσουμε στο φινάλε της σεζόν για να δούμε το 30ο ραντεβού των δύο σούπερ αθλητών.

Ο βασιλιάς προηγείται με 16-13 στο head to head (12-10 στις σκληρές επιφάνειες), αλλά θεωρητικά ο Τζόκερ, με 15 σερί νίκες στο τουρ, έχει ένα μικρό προβάδισμα. Και λέμε μικρό, διότι ο Φέντερερ, ειδικά χθες κόντρα στο Ντελ Πότρο, θύμισε κάτι από τα παλιά και έδειξε ικανός να χτυπήσει κάθε αντίπαλο. Μένει να δούμε αν μπορεί να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο και να αποκλείσει back to back τους πιο φορμαρισμένους τενίστες στον κόσμο!

Στο άλλο ζευγάρι τα πράγματα φαίνονται πιο ξεκάθαρα... Ο Ναδάλ έχει τον τρόπο να ξεπερνάει το εμπόδιο του Φερέρ και αυτό φαίνεται από το 20-4 στις μεταξύ τους συναντήσεις. Ο αριστερόχειρας Ισπανός έχει κερδίσει εννέα σερί φορές τον συμπατριώτη του, αλλά στις σκληρές επιφάνειες το... σκορ είναι 3-3. Ο Φερέρ, πάντως, στα τελευταία ματς με τον μεγάλο αντίπαλό του έχει φανεί λίγο πιο ανταγωνιστικός και θα κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει τα σκήπτρα... Θυμίζουμε ότι ο Ράφα έχει πετύχει φέτος 71 νίκες και αν κατακτήσει το γαλλικό Masters θα γίνει ο πρώτος τενίστας που κατακτάει έξι τουρνουά αυτού του επιπέδου σε μια χρονιά. Οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από το Novasports4.

Court Central (3.30μ.μ.)
Φέντερερ (5)-Τζόκοβιτς (2)

Court Central (6μ.μ.)
Ναδάλ (1)-Φερέρ (3)

 

Τελευταία Νέα