Μάγεψε τη Βαλένθια ο Γιούζνι
O 31χρονος Ρώσος επικράτησε 6-3, 7-5 σε 83 λεπτά και κατέκτησε τον δέκατο τίτλο στην καριέρα του. Πήρε, μάλιστα, τα σκήπτρα από τον συνομήλικό του Ισπανό με πειστικό τρόπο και παίζοντας θεαματικό τένις, ακόμα και όταν πιέστηκε από τον μεγάλο αντίπαλό του. Μια πολύ σταθερή χρονιά για τον Νο.21 τενίστα στον κόσμο, που αποδεικνύει και αυτός με τη σειρά του ότι το τένις δεν τελειώνει στα 30!
Ο Γιούζνι μπήκε φουριόζος στο ματς και προηγήθηκε 5-1 με δύο μπρέικ. Ο Φερέρ κατάφερε να πάρει το ένα πίσω, αλλά ήταν πολύ αργά για να ανατρέψει την κατάσταση. Ο επικεφαλής του ταμπλό έκανε την αντεπίθεσή του στο δεύτερο σετ και πήρε κεφάλι με 4-1, όμως ο Γιούζνι ήταν στη συνέχεια καταιγιστικός. Ισοφάρισε σε 4-4, με νέο μπρέικ έκανε το 6-5 και στη συνέχεια σέρβιρε με επιτυχία για τη νίκη. Είναι ο δεύτερος τίτλος του για τη φετινή σεζόν.
Ο έμπειρος τενίστας βάζει στην τσέπη 360.000 ευρώ, αλλά και 500 βαθμούς που τον ανεβάζουν στο Νο.14 της παγκόσμιας κατάταξης. Για τον Φερέρ είναι η έκτη συνεχόμενη ήττα σε τελικό του τουρ, ενώ στο head to head με τον Γιούζνι είναι πλέον πίσω με 3-5 (1-5 στα hard courts).
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.