Τελικός και Νο3 για τη Λι

Gazzetta team
Τελικός και Νο3 για τη Λι
Η Να Λι προελαύνει στην Κωνσταντινούπολη. Μεγάλη νίκη για την Κινέζα επί της Πέτρα Κβίτοβα και πρόκριση στον τελικό για πρώτη φορά, ανεβαίνοντας παράλληλα στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Συγκλονιστική για μια ακόμη φορά η Λι, συνέχισε χωρίς ήττα τις υποχρεώσεις της στο WTA Championships, αποδεικνύοντας γιατί είναι η κορυφαία Ασιάτισσα. Η μοναδική που έχει πάρει τίτλο Γκραν Σλαμ (Ρολάν Γκαρός 2011) και φυσικά η μόνη που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, τώρα πλέον από το Νο3 της σχετικής λίστας.

Συναρπαστική η πρώτη αναμέτρηση των ημιτελικών στην Πόλη και συνεχείς οι εναλλαγές του σκορ, με τις δύο τενίστριες να τα δίνουν όλα, αλλά τη Λι να κάνει τη διαφορά φτάνοντας πανηγυρικά στην επικράτηση με 6-4, 6-2 έπειτα από 1 ώρα και 37 λεπτά παιχνιδιού.

Επιθετική όπως μας έχει συνηθίσει στους αγώνες της Πόλης, η Λι άρχισε με δύο break το παιχνίδι, προηγήθηκε με 3-0, με την Κβίτοβα στη συνέχεια να «απαντάει» με ισάριθμα break και να ισοφαρίζει σε 4-4. Τεράστια ευκαιρία για την Τσέχα, νικήτρια του θεσμού το 2011, να πάρει το προβάδισμα με 5-4, όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς της. Ένα double fault έδωσε τη δυνατότητα στη Λι για break, που φυσικά το εκμεταλλεύθηκε, για να τελειώσει στη συνέχεια το σετ.

Στους ίδιους ρυθμούς και το δεύτερο σετ, με την Λι να κάνει πάλι το break και την Κβίτοβα να «απαντά» για να προηγηθεί με 2-1. Στο 5ο game η Κινέζα «χτύπησε» και πάλι πήρε τον έλεγχο του ματς με 3-2, κατάφερε να κρατήσει, έστω και δύσκολα το σερβίς της και το 4-2 της έδωσε τον «αέρα» που χρειαζόταν ώστε να πορευθεί με μεγαλύτερη σιγουριά. Γεμάτα όλα τα games για τις δύο αθλήτριες, αλλά η Λι είχε πάντα τις λύσεις, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τα λάθη της αντιπάλου της, στους κρίσιμους πόντους. Η Κινέζα «τελείωσε» τον αγώνα με νέο break για να κάνει το 5-2, ολοκληρώνοντας έτσι τον θρίαμβό της.

Με την νίκη αυτή η Λι σημείωσε την 4η νίκη της σε 7 αναμετρήσεις επί της Κβίτοβα, στην πρώτη συνάντηση των δύο αθλητριών σε indoor τουρνουά. Στον κυριακάτικο τελικό θα διεκδικήσει τον δεύτερο μεγάλο τίτλο της καριέρας της, κόντρα στη νικήτρια του δεύτερου ζευγαριού, μεταξύ της Σερένα Γουίλιαμς και της Γελένα Γιάνκοβιτς.

 

Τελευταία Νέα