Προς Ντέλπο ο Φέντερερ

Gazzetta team
Προς Ντέλπο ο Φέντερερ
Ρότζερ Φέντερερ και Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο βρίσκονται μια νίκη μακριά από τη συνάντησή τους στον τελικό της Βασιλείας, όμως λίγες μέρες μετά ίσως τα ξαναπούν στο Masters του Παρισιού.

Οι δύο καλοί φίλοι κληρώθηκαν στην πλευρά του Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο.2 του ταμπλό) και ενδέχεται να αναμετρηθούν στα προημιτελικά της μεγάλης διοργάνωσης. Ο 32χρονος Ελβετός, Νο.5 του ταμπλό, αντιμετωπίζει στον δεύτερο γύρο έναν εκ των Κέβιν Άντερσον, Μικαΐλ Γιούζνι, ενώ στη συνέχεια είναι πολύ πιθανό να βρει μπροστά του έναν άλλο φίλο του, τον Τόμι Χάας (Νο.11). Αν αποκλείσει τον Ντέλπο, ενδεχομένως να χρειαστεί να κερδίσει τον Τζόκοβιτς στα ημιτελικά.

Ο Ντελ Πότρο (Νο.4) ξεκινάει με Μάριν Τσίλιτς, που επανέρχεται μετά την τιμωρία του λόγω ντόπινγκ, ή qualifier και στον τρίτο γύρο αναμένεται να συναντήσει Φάμπιο Φονίνι ή Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ο επικεφαλής του ταμπλό Ράφα Ναδάλ θα παίξει στον δεύτερο γύρο με Ντιμίτρι Τουρσούνοφ ή Μαρθέλ Γκρανόγερς και αμέσως μετά ενδέχεται να έχει πολύ ενδιαφέρον ραντεβού με τον Γέρζι Γιάνοβιτς (Νο.14). Στα προημιτελικά θα τεθεί αντιμέτωπος λογικά με έναν εκ των Γάλλων Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά (Νο.8) και Ρισάρ Γκασκέ (Νο.9), που πιθανόν να αναμετρηθούν στον τρίτο γύρο. Στα ημιτελικά, αν κυλήσουν όλα φυσιολογικά, θα παλέψει με τον νικητή του ζευγαριού Νταβίντ Φερέρ (Νο.3)-Τόμας Μπέρντιχ (Νο.6).

Ο Τζόκοβιτς, τέλος, θα αγωνιστεί στην πρεμιέρα του με τον Μπενουά Περ ή qualifier και μετά αρχίζουν τα δύσκολα. Ο Τζον Ίσνερ (Νο.13) πιθανότατα στον τρίτο γύρο και ο Στάνισλας Βαβρίνκα στα προημιτελικά. Στην τετράδα, όπως προαναφέραμε, με βάση τα rankings θα βρει Ντελ Πότρο ή Ρότζερ Φέντερερ.

Η διοργάνωση ξεκινάει τη Δευτέρα (28/10) και οι 16 seeded περνούν μπάι στον δεύτερο γύρο. Θα ξεκαθαρίσει, βέβαια, και η τελική οκτάδα των τελικών της ΑΤΡ στο Λονδίνο. Ο Φέντερερ, πάντως, περνάει έτσι κι αλλιώς αν πάρει τρόπαιο στη Βασιλεία. Τα άλλα δύο εισιτήρια διεκδικούν οι Βαβρίνκα, Γκασκέ, Τσονγκά και Ράονιτς. Δύσκολη αποστολή και για τους τέσσερις, αφού οι δύο Γάλλοι ίσως μονομαχήσουν στον τρίτο γύρο, ο Βαβρίνκα πιθανόν να παίξει με τον Αλμάγρο στην ίδια φάση, ενώ ο νεαρός Καναδός ίσως θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Μπέρντιχ για να περάσει στα προημιτελικά.

Να σημειώσουμε, φυσικά, ότι το τουρνουά διεξάγεται μία εβδομάδα πριν την έναρξη των τελικών του Ο2 (4/11), οπότε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο... ορεξάτοι θα εμφανιστούν οι συμμετέχοντες στο ραντεβού του Λονδίνου. Πέρυσι, πάντως, είχαμε πολύ μεγάλες εκπλήξεις στη γαλλική πρωτεύουσα, με αποκορύφωμα την πρόκριση του Γέρζι Γιάνοβιτς στον τελικό (όπου έχασε από τον Νταβίντ Φερέρ)...

 

Τελευταία Νέα