Ακαταμάχητος Ράφα!

Gazzetta team
Ακαταμάχητος Ράφα!
Ο Ραφαέλ Ναδάλ έπαιξε με την φωτιά όμως βγήκε και πάλι νικητής. Ένα σετ κράτησε η αντίσταση του Στάνισλας Βαβρίνκα και ο Ισπανός ήταν εκείνος που έκλεισε την τετράδα στο Masters της Σαγκάης.

Τελευταίος αγώνας για τα προημιτελικά στο μεγάλο τουρνουά της κινεζικής πόλης και ο Ισπανός πρωταθλητής βρήκε απέναντί του έναν μαχητικό Στάνισλας Βαβρίνκα, έτοιμο να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το τελευταίο εισιτήριο. Σταθερός σε κάθε του κίνηση ο Ελβετός έριξε στα σχοινιά τον επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης και ίσως να του προκαλούσε μεγαλύτερα προβλήματα αν πρόσεχε λίγο περισσότερο στους κρίσιμους πόντους.

Ο Ναδάλ μπόρεσε να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο και με 7-6, 6-1 σε 1 ώρα και 46 λεπτά έκλεισε ραντεβού με τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο στα ημιτελικά.

Ωστόσο ο πρωταθλητής από τη Μαγιόρκα χρειάστηκε να δώσει μεγάλη μάχη, τουλάχιστον στο ξεκίνημα, όπου είδε τον Βαβρίνκα να τον απειλεί. «Γεμάτο» το πρώτο σετ, με τους δύο τενίστες να κρατούν εύκολα ή δύσκολα το σερβίς τους και να οδηγούνται στο τάι-μπρέικ, όπου έδωσαν μια ακόμη… παράσταση. Αν και ο «Σταν» με 30-0 στο 12ο game έχασε την ευκαιρία να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του και να πάρει το προβάδισμα.

Παρόλα αυτά ο Ελβετός δεν απογοητεύτηκε, διεκδίκησε κάθε πόντο και μάλιστα πέρασε μπροστά με 8-7 ενώ είχε αρχικά καταφέρει να ισοφαρίσει τον Ναδάλ σε 5-5 –ο Ισπανός προηγήθηκε με 3-0 και 5-3 χωρίς ωστόσο να κρατήσει τη διαφορά- όμως δεν άντεξε μέχρι τέλους. Μέχρι το 10-10 του τάι μπρέικ οι δύο τενίστες πορεύονταν χέρι-χέρι, μέχρι να δώσει ένα τέλος ο Ισπανός με 12-10 έπειτα από 1 ώρα και 15 λεπτά αγώνα.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και ο Ναδάλ δεν έδειξε διατεθειμένος να μπει στην ίδια διαδικασία και στο δεύτερο σετ. Κάτι που κατέστησε σαφές στον αντίπαλό του πολύ γρήγορα, τελειώνοντας με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση πρόκριση. Δύο γρήγορα break από τον Ισπανό τον έφεραν στο 5-0 με τον Βαβρίνκα να παραδίνεται απλώς, γνωρίζοντας την 11η ήττα από τον Ναδάλ και μάλιστα χωρίς να έχει πάρει σετ.

 

Τελευταία Νέα