Δεν δέχεται το Νο1 η Σερένα

Gazzetta team
Δεν δέχεται το Νο1 η Σερένα
Η Σερένα Γουίλιαμς ταξίδεψε στο Πεκίνο για το μεγάλο τουρνουά της Κίνας με τον «αέρα» του αδιαφιλονίκητου φαβορί, παρότι η ίδια προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους.

Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια «κλείδωσε» το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μέχρι την έναρξη της νέα αγωνιστικής περιόδου με εξαιρετικές εμφανίσεις, πολλά τρόπαια και φυσικά χρηματικά έπαθλα, φτάνοντας φέτος τα 9 εκατομμύρια δολάρια, τα περισσότερα που έχει κατακτήσει ποτέ γυναίκα τενίστρια και τα 50 συνολικά στην καριέρα της.

Με 55 τίτλους στην κατοχή της, εκ των οποίων τα 17 Γκραν Σλαμ η Σερένα δείχνει πιο δυνατή από ποτέ, συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς, ωστόσο αποποιείται τον χαρακτηρισμό της κορυφαίας, τουλάχιστον έτσι όπως μαρτυρούν οι αριθμοί και τα στατιστικά.

Η 31χρονη τερματίζει για 3η φορά στην καριέρα της στην κορυφή της WTA μπαίνοντας στο club με τις Ζιστίν Ενίν και Μαρτίνα Χίνγκις που έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο. Μπροστά της βρίσκονται η Στέφι Γκραφ με 8 πρωτιές, η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα με 7, η Κρις Έβερτ με 5 και η Λίντσει Ντάβενπορτ με 4.

«Δεν είμαι η κορυφαία τενίστρια. Παίζω ακόμη και προσπαθώ να σπάω τα ρεκόρ. Αθλήτριες όπως η Γκραφ, η Έβερτ και η Ναβρατίλοβα είναι οι καλύτερες. Ίσως είμαι μέσα στο Top5, αλλά σίγουρα όχι το Νο1. Είναι όμως τιμή για μένα να βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτές τις τενίστριες», ήταν τα λόγια της Σερένα, η οποία θα κάνει μια ακόμη «κούρσα» για την κατάκτηση ενός τροπαίου, αυτή τη φορά στην Κίνα.

Η επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης είναι φυσικά και επικεφαλής του ταμπλό στο Πεκίνο, με πρώτη αντίπαλο τη Ρωσίδα Έλενα Βέσνινα. Η Βικτόρια Αζαρένκα, στο Νο2, θα αντιμετωπίσει την Γερμανίδα Άντρεα Πέτκοβιτς, η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα (Νο3) την Στέφανι Βέγκελ, η Να Λι (Νο4) την Ντανιέλα Χαντούκοβα, ενώ η Καρολίν Βοζνιάκι (Νο6), η Αντζελίκ Κέρμπερ (Νο7), η Πέτρα Κβίτοβα (Νο9) και η Βένους Γουίλιαμς, που αγωνίζεται με κάρτας ελευθέρας συμμετοχής, θα περάσουν απευθείας στον δεύτερο γύρο, λόγω της συμμετοχής τους στο τουρνουά του Τόκιο, όπου έφτασαν μέχρι την τελική τετράδα.

 

Τελευταία Νέα