Στο βάθος... Ράφα-Νόλε

Gazzetta team
Στο βάθος... Ράφα-Νόλε
Γεμίζει αστέρια το Πεκίνο αυτές τις μέρες, όμως όλα τα φώτα πέφτουν ασφαλώς σε Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ.

Οι δύο σούπερ σταρ του παγκοσμίου τένις καταλαμβάνουν τα δύο άκρα του ταμπλό στο 500άρι τουρνουά, που ξεκινάει τη Δευτέρα (30/9) και ολοκληρώνεται στις 6 Οκτωβρίου. Αυτό, δηλαδή, σημαίνει ότι μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό της διοργάνωσης. Όλοι, λοιπόν, περιμένουν άλλη μια τιτανομαχία μετά την αναμέτρησή τους στο US Open, αλλά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο... έχουμε δρόμο!

Ο Τζόκοβιτς, επικεφαλής του ταμπλό, παίζει αρχικά με τον Τσέχο Λούκας Ροσόλ και στον δεύτερο γύρο λογικά με τον Φερνάντο Βερδάσκο. Στα προημιτελικά αναμένεται να βρει τον Στάνισλας Βαβρίνκα και εφόσον προκριθεί στην τετράδα θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νταβίντ Φερέρ ή του Ρισάρ Γκασκέ.

Ο Ράφα παίζει στον πρώτο γύρο με qualifier και στη συνέχεια πιθανότατα με τον Φίλιπ Κολσράιμπερ. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Χάας-Χιούιτ και Φονίνι-Ρομπρέδο και στην τετράδα μάλλον Τόμας Μπέρντιχ ή Τζον Ίσνερ.

Κάτοχος του τίτλου είναι ο Νόλε και για να έχει ελπίδες για παραμονή στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης θα πρέπει να επαναλάβει την περσινή επιτυχία του στα hard courts του China Open. Αν, πάντως, ο Ναδάλ φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης τότε επιστρέφει στο Νο.1, ακόμα και αν ο Τζόκοβιτς πάρει τον τίτλο.

Η μάχη των φύλων

Ο 26χρονος Σέρβος, όμως, έχασε στο πρώτο του ματς στο Πεκίνο και μάλιστα από τη Να Λι! Η 31χρονη Κινέζα εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα με 30-0 που είχε σε κάθε γκέιμ του αγώνα επίδειξης κόντρα στον Τζόκερ και επικράτησε με 3-2. Η "μάχη των φύλων" πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 10 χρόνια του China Open και την παρακολούθησαν 12.000 θεατές.

 

Τελευταία Νέα