«Άντι, κάνε ένα διάλειμμα»

Gazzetta team
«Άντι, κάνε ένα διάλειμμα»
Η πρόωρη έξοδος του Άντι Μάρεϊ από το US Open και γενικά οι απογοητευτικές εμφανίσεις του μετά την κατάκτηση του Γουίμπλεντον δικαιολογημένα αποτελούν θέμα συζήτησης, αφού ο πήχης για τον Νο.3 τενίστα στον κόσμο έχει ανεβεί τα τελευταία χρόνια...

Ο Τζον Μάκενροου μίλησε για τον 26χρονο Βρετανό και μάλιστα τον συμβούλεψε να πάρει μερικές ανάσες για να επανέλθει δριμύτερος στο φινάλε της σεζόν. "Με εξέπληξε ο αποκλεισμός του, παρόλο που ο Σταν φαίνεται να έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση", είπε ο κάτοχος επτά Grand Slam τίτλων. "Ο Άντι έφτασε τόσο ψηλά, οπότε είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή να πέσεις. Ήταν λίγο επίπεδος σε αυτά τα αμερικανικά τουρνουά, νομίζω ότι είναι εγκεφαλικό το θέμα, μετά από όλη την προσπάθεια στο Γουίμπλεντον. Δεν είχε χρόνο να το απολαύσει. Κι εγώ ένιωθα πίεση όταν έπαιζα στο Γουίμπλεντον, αλλά για τον Άντι ήταν πολύ μεγαλύτερη. Όσο κερδίζεις, τόσο περιμένουν περισσότερα από εσένα. Ωστόσο, δεν μπορείς να παίρνεις Grand Slam συνέχεια. Εγώ έπαιξα 15 χρόνια και κέρδισα επτά".

Ο Μάκενροου, λοιπόν, θεωρεί ότι ο Μάρεϊ χρειάζεται χρόνο για να γεμίσει τις μπαταρίες του. "Ο Άντι θα αποφασίσει, αλλά εγώ στη θέση του θα έκανα διάλειμμα ενός μήνα. Πέρασε πολλά τα τελευταία δέκα χρόνια και χρειάζεται μια ανάσα. Να ξεκουραστεί μετά το Ντέιβις καπ και να τελειώσει δυνατά στους τελικούς του Λονδίνου. Μετά μπορεί να αρχίσει την προετοιμασία του για το Αυστραλιανό Όπεν. Εμένα δεν θα με απασχολούσαν πολύ οι επόμενοι μήνες".

Αν, πάντως, ο Μάρεϊ δεν ακούσει τη συμβουλή του Αμερικανού, τότε μετά τους αγώνες του Ντέιβις καπ το επόμενο Σαββατοκύριακο θα τον δούμε στην Μπανγκόκ (23/9), το Τόκιο (30/9), τη Σανγκάη (7/10) και το Παρίσι (28/10). Η σεζόν φυσικά θα κλείσει στο Λονδίνο με τους ATP World Tour Finals (4/11).

 

Τελευταία Νέα