Κλείνει η οκτάδα στη Νέα Υόρκη

Gazzetta team
Κλείνει η οκτάδα στη Νέα Υόρκη
Το πρώτο... αιώνιο ραντεβού στo Flushing Meadows πήρε αναβολή, αλλά Νόβακ Τζόκοβιτς και Άντι Μάρεϊ θα προσπαθήσουν να κάνουν ένα ακόμα βήμα προς τη δική τους συνάντηση στα ημιτελικά του US Open!

Ο Νόλε θα τεθεί αντιμέτωπος στις 10 το βράδυ με τον Ισπανό Μαρθέλ Γκρανόγερς (Νο.43) και με νίκη θα φτάσει για 18η συνεχόμενη φορά σε προημιτελικά Grand Slam. O 26χρονος Βρετανός, από την άλλη, θα μονομαχήσει περίπου στις 4 τα ξημερώματα με τον Ντένις Ιστόμιν (Νο.65) από το Ουζμπεκιστάν. Ο Μάρεϊ μετράει 11 σερί νίκες σε τέταρτο γύρο Major, μετά τον αποκλεισμό του στο Ρολάν Γκαρός του 2010 από τον Τόμας Μπέρντιχ.

Ο 28χρονος Τσέχος θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στην οκτάδα κόντρα στον Στάνισλας Βαβρίνκα, στο πιο ενδιαφέρον ματς της ημέρας. Ο Ελβετός προηγείται 6-5 στο head to head, ωστόσο ο Μπέρντιχ έχει το προβάδισμα στις σκληρές επιφάνειες (4-3).

Το τελευταίο ζευγάρι αποτελείται από τενίστες άνω των 30. Τον Μικαΐλ Γιούζνι και τον Λέιτον Χιούιτ, πρώην Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και νικητή της διοργάνωσης το 2001. Οι δύο αντίπαλοι έχουν συναντηθεί έξι φορές και ο 32χρονος Αυστραλός μετράει πέντε νίκες. Θυμίζουμε ότι στη φάση των "8" έχουν ήδη περάσει οι Ναδάλ-Ρομπρέδο και Φερέρ-Γκασκέ.

Στις γυναίκες, Βικτόρια Αζαρένκα και Άνα Ιβάνοβιτς θα παλέψουν για τη μοναδική θέση που απομένει στην οκτάδα, ενώ βγαίνουν και τα πρώτα εισιτήρια για τα ημιτελικά. Η Σερένα Γουίλιαμς δοκιμάζεται κόντρα στην Ισπανίδα Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο και η Να Λι παίζει με τη Ρωσίδα Εκατερίνα Μακάροβα. Aύριο θα αγωνιστούν οι Ιταλίδες Ρομπέρτα Βίντσι-Φλάβια Πενέτα, ενώ η Ντανιέλα Χαντούτσοβα περιμένει Αζαρένκα ή Ιβάνοβιτς.

Το σημερινό πρόγραμμα:

Arthur Ashe Stadium (6μ.μ.)
Άνα Ιβάνοβιτς (13)-Βικτόρια Αζαρένκα (2)
Εκατερίνα Μακάροβα (24)-Να Λι (5)
Νόβακ Τζόκοβιτς (1)-Μαρθέλ Γκρανόγερς
(2π.μ.) Σερένα Γουίλιαμς (1)-Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο (18)
Άντι Μάρεϊ (2)-Ντένις Ιστόμιν

Louis Armstrong Stadium
(8μ.μ.) Μικαΐλ Γιούζνι (21)-Λέιτον Χιούιτ
(12π.μ.) Στάνισλας Βαβρίνκα (9)-Τόμας Μπέρντιχ (5)

 

Τελευταία Νέα