Και ξανά... Ράφα!

Γιώργος Φραδελάκης
Και ξανά... Ράφα!
Η κόντρα μεταξύ Ναδάλ και Φέντερερ έβγαλε ξανά νικητή τον Ράφα που πανηγύρισε την 3η σερί νίκη του κόντρα στον Ελβετό φέτος και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Σινσινάτι (2-1 σετ)!

Μία ακόμα σπουδαία παράσταση πρόσφεραν οι δύο κορυφαίοι τενίστες στον κόσμο, με τον Ισπανό ωστόσο να είναι αυτός που έφυγε νικητής σε άλλη μία μεταξύ τους μάχη. Αυτός άλλωστε ήταν ο 31ος αγώνας μεταξύ Ράφα και «King Roger», με τον αριστερόχειρα τενίστα να μετράει πλέον 21 νίκες, έναντι μόλις δέκα του Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης και παράλληλα κατόχου του θεσμού.

Το παιχνίδι πάντως ξεκίνησε ιδανικά για τον Φέντερερ που μπήκε δυνατά κι έδειξε να έχει πολλές δυνάμεις, ικανές για να σπάσουν το σερί του Ναδάλ. Κάπως έτσι ο Ελβετός ήταν αυτός που πανηγύρισε το πρώτο σετ νικώντας 7-5 γκέιμς.

Οι... υψηλές πτήσεις του Φέντερ συνεχίστηκαν και στο δεύτερο σετ, όπου όμως δεν άντεξε για πολύ και ο Ναδάλ εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών έκανε το 1-1 (6-4). Η ψυχολογία ήταν πλέον ξεκάθαρα με την πλευρά του Ισπανού, που μπήκε... φουριόζος στο τρίτο σετ, κάνοντας break από το ξεκίνημα. Τα πάντα πλέον λειτουργούσαν υπέρ του Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, που δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να φτάσει στο 6-3 και να πάρει μία μεγάλη νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του Masters στο Σινσινάτι.

Στον επόμενο γύρο του τουρνουά ο Ράφα θα αντιμετωπίσει τον Μπέρντιχ, στη μάχη για μία θέση στον τελικό.

 

Τελευταία Νέα