Χάνει και το US Open ο Τσονγκά

Gazzetta team
Χάνει και το US Open ο Τσονγκά
Πιο σοβαρός αποδεικνύεται ο τραυματισμός του Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά στο γόνατο, καθώς ο Γάλλος απέσυρε τη συμμετοχή του και από το US Open.

Ο Νο8 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τον αγώνα του στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον λόγω του τραυματισμού του, ενώ από τότε βρίσκεται σε περίοδο αποθεραπείας. Και παρότι αναμενόταν να δώσει κανονικά το παρών στο τελευταίο Γκραν Σλαμ της σεζόν στη Νέα Υόρκη, ο ίδιος με ανακοίνωσή του τόνισε ότι θέλει να γίνει πλήρως καλά και να μη ρισκάρει.

«Πρέπει να φροντίσω περισσότερο τον εαυτό του και να διασφαλίσω ότι θα είμαι 100% έτοιμος να παίξω», σχολίασε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Τσονγκά και συμπλήρωσε: «Τα πράγματα είναι απλά. Οι γιατροί μου είπαν ότι θα χρειαστώ τουλάχιστον δύο μήνες μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα και πέντε για να αποθεραπευτώ πλήρως. Θα ήταν ανόητο να αγωνιστώ στο US Open γνωρίζοντας ότι δεν έχω καμία ελπίδα. Αυτό που συμβαίνει με βοηθάει πολύ. Ξέρω ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα και πόσο θα πάρει. Όποτε τραυματίζομαι επιστρέφω πάντα πιο δυνατός».

Ο 28χρονος αναμένεται θα κάνει την επανεμφάνισή του τον Σεπτέμβριο στο τουρνουά της πόλης Μετς, στην πατρίδα του, στις 16 Σεπτεμβρίου. Ο Τσονγκά πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση στο US Open πριν από δύο χρόνια, όταν έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Πέρυσι, έπεσε «θύμα» έκπληξης ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του μόλις στον δεύτερο γύρο, μετά την ήττα από τον Μάρτιν Κλιζάν.

 

Τελευταία Νέα