Θετικά μηνύματα ο Φέντερερ

Gazzetta team
Θετικά μηνύματα ο Φέντερερ
Επέστρεψε στις επιτυχίες και... στην παλιά του ρακέτα ο Ρότζερ Φέντερερ, που θα συνεχίσει την πορεία προς τον έκτο τίτλο του στο Σινσινάτι.
Ο βασιλιάς επικράτησε με 6-3, 7-6(7) του Φίλιπ Κολσράιμπερ σε 86 λεπτά και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του αμερικανικού Masters, όπου θα παίξει με τον νικητή του αγώνα μεταξύ του Τόμι Χάας και του Μαρθέλ Γκρανόγερς.
Δεν ήταν και η καλύτερη... παράσταση του 32χρονου Ελβετού, ωστόσο πήρε αυτό που τόσο χρειαζόταν μετά τις αποτυχημένες εμφανίσεις σε Γουίμπλεντον, Αμβούργο, Γκστάαντ και σίγουρα βλέπει με άλλο μάτι τη hard court σεζόν. Και όπως ψιθυριζόταν τις τελευταίες ώρες, χρησιμοποίησε πάλι (μετά το... διάλειμμα σε Γερμανία και Ελβετία) την προηγούμενη, 90άρα ρακέτα του και δικαιώθηκε για την επιλογή του.
Ο Νο.5 τενίστας στον κόσμο ήταν αρκετά καλός στο πρώτο σετ και με το μπρέικ που έκανε στο έκτο γκέιμ (4-2) κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 1-0. Οι αριθμοί του, όμως, έπεσαν στο δεύτερο σετ, με αποτέλεσμα ο Γερμανός αντίπαλός του να προηγηθεί με 4-2 και να παγώσει το κοινό! Ο Φέντερερ έκανα το μπρέικ μπακ, ισοφάρισε σε 4-4 και οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Έγινε και εκεί μεγάλη μάχη, αλλά ο Ρότζερ ήταν αυτός που χαμογέλασε τελευταίος. Ο κάτοχος του τίτλου, που εκμεταλλεύτηκε 2/11 ευκαιρίες για μπρέικ, είχε καλά ποσοστά στο σερβίς (87% στο πρώτο, 63% στο δεύτερο), σημείωσε 26 winners, αλλά υπέπεσε σε αρκετά αβίαστα λάθη (29) ειδικά στο δεύτερο σετ. Ήταν η έβδομη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες κόντρα στον Κολσράιμπερ.
Στον τρίτο γύρο πέρασε και ο Ζουλιέν Μπενετό, που κέρδισε με 6-2, 5-7, 7-6(4) τον Ράντεκ Στέπανεκ και περιμένει Άντι Μάρεϊ ή Μικαΐλ Γιούζνι. Επιτυχημένη ήταν και η πρεμιέρα του φιναλίστ του Μόντρεαλ, Μίλος Ράονιτς, που έκανε την ανατροπή κόντρα στον Τζακ Σοκ (3-6, 6-4, 6-3) και θα παίξει στον δεύτερο γύρο με τον Γιάνκο Τιπσάρεβιτς.
 

Τελευταία Νέα