Η ώρα του Ρότζερ

Gazzetta team
Η ώρα του Ρότζερ
Ο Ρότζερ Φέντερερ ξεκινάει τα ξημερώματα την προσπάθεια ανάκαμψης και υπεράσπισης του τίτλου του στο Masters του Σινσινάτι.

Ο 32χρονος Ελβετός αντμετωπίζει στις 3.30π.μ. τον Γερμανό Φίλιπ Κολσράιμπερ, Νο.26 στην παγκόσμια κατάταξη, και θέλει να αφήσει πίσω του τις τελευταίες αποτυχημένες εμφανίσεις και να πάρει το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του σπουδαίου τουρνουά. Στη μάχη ρίχνεται και ο Νο.4 τενίστας στον κόσμο, ο Νταβίντ Φερέρ, που θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Ράιαν Χάρισον περίπου στις 10 το βράδυ για την ίδια φάση.

Έξω Γιάνοβιτς και Αλμάγρο

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και αρκετές αναμετρήσεις του πρώτου γύρου της διοργάνωσης. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τους αγώνες Άντερσον-Χάας, Γκούλμπις-Γιούζνι, Νισικόρι-Λόπεθ, Σέπι-Βαβρίνκα και Περ-Νταβιντένκο. Χθες, πάντως, είχαμε αρκετά... ενδιαφέροντα αποτέλεσματα, αφού έμειναν εκτός συνέχειας ορισμένα μεγάλα ονόματα του αθλήματος. Ο Τζέιμς Μπλέικ απέκλεισε με 6-1, 7-5 τον Γέρζι Γιάνοβιτς (Νο.16 του ταμπλό), ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ τον Νικολάς Αλμάγρο (Νο.13) με 7-6(3), 6-4, ο Ράντεκ Στέπανεκ τον Φάμπιο Φονίνι (Νο.14) με (6-2, 6-4), ενώ ο Γιάνκο Τιπσάρεβιτς επανήλθε στις επιτυχίες με τη νίκη του σε βάρος του Σαμ Κουέρι με 6-7(5), 6-3, 6-4. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, τέλος, θα παίξει στον δεύτερο γύρο με τον Χουάν Μόνακο, που επικράτησε με 6-3, 6-2 του Γιούργκεν Μέλτζερ.

Δύσκολη αποστολή για Μάσα

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, στο σημερινό πρόγραμμα δεσπόζει ο αγώνας ανάμεσα στη Μαρία Σαράποβα (Νο.3) και τη Σλόουν Στίβενς στις 2 τα ξημερώματα για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά. Την προσπάθειά της ξεκινάει και η Βικτόρια Αζαρένκα απέναντι στη Βάνια Κινγκ (6μ.μ.), ενώ παίζουν ακόμα Ιβάνοβιτς-Κορνέ και Γιάνκοβιτς-Λισίτσκι για τοιν πρώτο γύρο. Στον δεύτερο γύρο έχουν περάσει οι Στόσουρ, Κιριλένκο, Βίνους Γουίλιαμς, Κέρμπερ και Βίντσι.

 

Τελευταία Νέα