Το άλλο πρόσωπο του Μάρεϊ

Gazzetta team
Το άλλο πρόσωπο του Μάρεϊ
Ο Άντι Μάρεϊ σκέφτεται να δωρίσει μερικά από τα 1,6 εκατ. λίρες του επάθλου από την κατάκτηση του Γουίμπλεντον, για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Καμιά φορά οι αθλητές, ως δημόσια πρόσωπα, επιλέγουν να δείξουν ένα συγκεκριμένο προφίλ στο κοινό. Κάποιες άλλες φορές όμως, ευτυχώς, καταφέρνουμε να δούμε και ένα άλλο μέρος του εαυτού τους... Πιο ανθρώπινο.

Ο Άντι Μάρεϊ χρειάστηκε να περιμένει πολύ καιρό –πολύ περισσότερο οι συμπατριώτες του- για να δει το όνομά του πρώτο στο Γουίμπλεντον, με τη λέξη «νικητής» δίπλα. Το τρόπαιο ήταν… όλα τα λεφτά για τον 26χρονο πρωταθλητή, ο οποίος εκτός των άλλων είδε τη Δευτέρα (8/7) τον προσωπικό του λογαριασμό να αυξάνεται κατά 1.6 εκατομμύρια λίρες.

Ένα ποσό για τη νίκη του στο ιστορικό Γκραν Σλαμ, το οποίο είναι μόνο ένα ποσοστό από αυτά που έχει λαμβάνειν από χορηγούς και άλλες συνεργασίες που έχει συνάψει… Και μιλάμε για αρκετά εκατομμύρια.

Το ζητούμενο είναι αν κάποια από αυτά τα λεφτά θα διατηρηθούν στον λογαριασμό του. Κι αυτό γιατί είναι γνωστή η σχέση που έχει ο Μάρεϊ με το Royal Marsden Cancer, το οποίο μάχεται για την καταπολέμηση του καρκίνου, ειδικά μετά τη διάγνωση που έγινε τα περασμένα Χριστούγεννα στον πολύ καλό του φίλο Ρος Χάτσινς, ο οποίος πάσχει από λέμφωμα.

Ο ίδιος ήταν από τους θερμότερους υποστηρικτές του στον τελικό του Γουίμπλεντον με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ ο Μάρεϊ του είχε αφιερώσει τον τίτλο στο Μπρισμπέιν στην αρχή της σεζόν μετά τα δυσάρεστα νέα.

Πρόσφατα ο Σκωτσέζος πρωταθλητής δώρισε το ποσό των 73.000 λιρών, όλο δηλαδή το χρηματικό έπαθλο από τη νίκη του στο τουρνουά του Queen’s λίγο πριν από το μεγάλο ραντεβού στο All England Club και τώρα μετά το θρίαμβο στο Λονδίνο δεν αποκλείεται να δούμε μια ανάλογη κίνηση από τον 26χρονο.

Μέχρι στιγμής πάντως ο Μάρεϊ δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση, πολλοί όμως θεωρούν σίγουρο ότι ο νεαρός Βρετανός θα κάνει μια ακόμη δωρεά, όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος, όπως και οι περισσότεροι τενίστες, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους Φέντερερ και Ναδάλ.

 

Τελευταία Νέα