Χωρίς Σερένα τι...

Gazzetta team
Χωρίς Σερένα τι...
Η Σερένα Γουίλιαμς ήταν η μοναδική που προσέδιδε λίγη παραπάνω αίγλη στο ταμπλό των γυναικών στο Γουίμπλεντον, όμως η Σαμπίν Λισίτσκι φρόντισε να το τελειώσει και αυτό!

Η 31χρονη Αμερικανίδα είδε το όνειρο της κατάκτησης ενός ακόμη Γκραν Σλαμ να τερματίζεται στον 4ο γύρο στο Λονδίνο, ακολουθώντας τα υπόλοιπα φαβορί που είχαν άδοξο τέλος στα «πράσινα» και καθόλου… φιλικά φέτος, κορτ του All England Club.

Η Σαμπίν Λισίτσκι Νο23 του ταμπλό έκανε ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας της και με 6-2, 1-6, 6-4 σε 2 ώρες και 4 λεπτά εξασφάλισε πανηγυρικά το εισιτήριο για τα προημιτελικά, τερματίζοντας το αήττητο σερί της αντιπάλου της για φέτος και ειδικά στο χορτάρι, καθώς διατηρούσε το απόλυτο από πέρυσι στο Γουίμπλεντον και στη συνέχεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο δρόμο για τα ημιτελικά θα βρει απέναντί της την Κάια Κανέπι, μετά τη νίκη της Εσθονής επί της Βρετανίδας, Λόρα Ρόμπσον με 7-6, 7-5.

Δραματικό το τρίτο και τελευταίο σετ, αφού η Λισίτσκι είχε πάρει αρχικά εύκολα το προβάδισμα στο πρώτο σετ, για να «απαντήσει» στη συνέχεια με τον ίδιο τρόπο η Σερένα, με τις δύο τενίστριες να συμβαδίζουν μέχρι και το 4-4. Με break η νεαρή Γερμανίδα έφερε τα πάνω κάτω παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με 5-4, ενώ η Γουίλιαμς έχασε την ευκαιρία που της δόθηκε για break (είχε μόλις 31% ποσοστό στις ευκαιρίες για break έναντι 63% της αντιπάλου της ), αποχαιρετώντας έτσι νωρίτερα το θεσμό φέτος.

Η Λισίτσκι ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 άσους, 35 winners, 25 αβίαστα λάθη και 96 συνολικά πόντους, ενώ στον αντίποδα η Σερένα είχε 7 άσους, 25 winners, 23 αβίαστα λάθη και 99 πόντους.

Πέρασε η Λι

Τουλάχιστον η Να Λι παραμένει ακόμη «ζωντανή», εκπροσωπώντας επάξια τις «μεγάλες» του ταμπλό. Η Κινέζα, Νο6, είχε εύκολο έργο κόντρα στην Ιταλίδα Ρομπέρτα Βίντσι (Νο11) και με 6-2, 6-0 περιμένει στα προημιτελικά μία εκ των Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα/Τσβετάνα Πιρόνκοβα.

Αύξησε τις ελπίδες της για την κατάκτηση του τροπαίου και η Πέτρα Κβίτοβα, η οποία πανηγύρισε το 2011 στο Λονδίνο. Η Τσέχα, Νο8 του ταμπλό δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ κόντρα στην Ισπανίδα, Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο (Νο19), βρήκε όμως τον ρυθμό της στη συνέχεια και με 7-6, 6-3 θα αναμετρηθεί στην οκτάδα με την Κρίστεν Φλίπκενς, Νο20. Η Βελγίδα επικράτησε με το ίδιο ακριβώς σκορ (7-6, 6-3) της Ιταλίδας Φλάβια Πενέτα.

 

Τελευταία Νέα