Σπίτι της η Σαράποβα!

Gazzetta team
Σπίτι της η Σαράποβα!
Οι εκπλήξεις άρχισαν από νωρίς στο Γουίμπλεντον. Ορθάνοιχτος ο δρόμος για τη Σερένα, αφού μετά τη Βικτόρια Αζαρένκα (τραυματισμός) μάζεψε βαλίτσες και η Μαρία Σαράποβα.

Ίσως να είναι και ένα από τα πιο εύκολα Γκραν Σλαμ για τη Σερένα. Κι αν δεν το κατακτήσει, σίγουρα θα πρόκειται για τεράστια έκπληξη. Άπαντες δουλεύουν για την Αμερικανίδα, η οποία όχι μόνο βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση αλλά την ευνοούν και τα αποτελέσματα.

Μετά την Βικτόρια Αζαρένκα, Νο2 του ταμπλό, η οποία νωρίς το μεσημέρι αποσύρθηκε λόγω προβλήματος στο γόνατο, ακολούθησε το Νο3… Η Μαρία Σαράποβα «κατέβηκε» να αγωνιστεί, αλλά μάλλον δεν θα περίμενε να το… πάθει από την Μισέλ Λαρσέλ Ντε Μπρίτο, αν και η ίδια στη διάρκεια του αγώνα έλαβε ιατρική βοήθεια, αντιμετωπίζοντας με τη σειρά της πρόβλημα στο αριστερό γόνατο.

Η 20χρονη Πορτογαλίδα, Νο131 στον κόσμο, στην δεύτερη μόλις παρουσία της στο θεσμό και προερχόμενη από τα προκριματικά έκανε τον αγώνα της ζωής της, σημειώνοντας μεγάλη νίκη στην καριέρα της. Μέχρι την επόμενη…

Με 6-3, 6-4 σε 1 ώρα και 34 λεπτά η Ντε Μπρίτο εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, στέλνοντας σπίτι της τη «Μάσα», η οποία έδειξε να μην μπορεί να ανταποκριθεί. Το πάλεψε στο 10ο game, για να ισοφαρίσει σε 5-5, έχασε αρκετές ευκαιρίες για break όπως και η αντίπαλός της, η οποία τελικά ήταν και η μεγάλη νικήτρια. Στον 3ο γύρο η Πορτογαλίδα θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Κάριν Κναπ, που έθεσε με τη σειρά της εκτός την Λούσι Σαφάροβα, κάνοντας την ανατροπή με 4-6, 6-4, 6-4.

Έξω και η Βοζνιάκι

Εκτός συνέχειας και η Καρολίν Βοζνιάκι, Νο9 του ταμπλό. Κακή εμφάνιση για την Δανή και εύκολη επικράτηση για την Τσέχα, Πέτρα Τσετκόβσκα, η οποία με 6-2, 6-2 αναμένει στον 3ο γύρο την νικήτρια μεταξύ της Σλόουν Στίβενς/Άντρεα Πέτκοβιτς.

Αντίθετα, ξεκούραστα πήρε το εισιτήριο της επόμενης φάσης η Πέτρα Κβίτοβα, Νο8 του ταμπλό, καθώς η Γιαροσλάβα Σβέντοβα προστέθηκε στη λίστα των αθλητριών που αποχώρησαν. Επόμενη αντίπαλος για την Τσέχα, η Ρωσίδα, Εκατερίνα Μακάροβα, Νο25 του ταμπλό.

Πρόκριση και για την Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο, Νο19 του ταμπλό. Η Ισπανίδα έκανε την ανατροπή κόντρα στην Κροάτισσα Μιργιάνα Λούσιτς Μπαρόνι και με 1-6, 6-3, 6-3 θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την Καναδή Γιουτζίνι Μπουσάρντ.

 

Τελευταία Νέα