Επιτέλους τίτλος!

Gazzetta team
Επιτέλους τίτλος!
Ο King Ρότζερ είναι και πάλι εδώ! Ο Ελβετός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του για το 2013 στο Χάλε (2-1 τον Μίχαϊλ Γιούζνι) και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο Γουίμπλεντον.

Δέκα μήνες χρειάστηκε να περιμένει ο Φέντερερ για να γευθεί τη χαρά της απονομής. Από τον περασμένο Αύγουστο στο Σινσινάτι ο 31χρονος πρωταθλητής δεν είχε καταφέρει να πανηγυρίσει, το τρόπαιο όμως στη γερμανική πόλη, έστω κι αν κερδήθηκε δύσκολα, ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή, λίγο πριν από το ταξίδι στο Λονδίνο για το ιστορικό Αγγλικό Όπεν. Εκεί όπου ο Ελβετός θα θελήσει να γράψει για μια ακόμη φορά ιστορία κυνηγώντας τον 8ο τίτλο και 18ο συνολικά Γκραν Σλαμ στην καριέρα του.

Στον τελικό του Χάλε, πάντως, βρήκε απέναντί του ένα μαχητικό Γιούζνι, ο οποίος μετά τους Νισικόρι, Κολσράιμπερ και Γκασκέ ήθελε να φτάσει στον θρίαμβο. Και παρότι έκανε το πρώτο βήμα, παίρνοντας το προβάδισμα, έμεινε εκεί… Ο Φέντερερ με 6-7, 6-3, 6-4 σε 2 ώρες και 3 λεπτά κατέκτησε το 6ο του τρόπαιο στη Γερμανία και πρώτο από το 2008.

Σταθερός στο παιχνίδι του ο Ρώσος, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον Φέντερερ, ο οποίος από την πλευρά του έχασε αρκετές ευκαιρίες για break, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω. Βρήκε όμως την κατάλληλη στιγμή να «χτυπήσει» για να φτάσει στην επικράτηση. Ο Ελβετός με break στο 8ο game (5-3) του δεύτερου σετ και στο 7ο (4-3) του τρίτου πήρε το αβαντάζ και κρατώντας το σερβίς του πήρε και τη νίκη.

Αυτός ήταν ο 77ος τίτλος στην καριέρα του Φέντερερ, ο οποίος έπιασε στην 3η θέση της σχετικής λίστας με τις περισσότερες κατακτήσεις τον Τζον Μάκενρο, έχοντας μπροστά του τους Τζίμι Κόνορς και Ιβάν Λεντλ!

 

Τελευταία Νέα