Ξέχασε τη φιλία ο Ρότζερ!
Μεγάλος ημιτελικός στο τουρνουά της γερμανικής πόλης, που έμεινε «ακέφαλο» μετά τον αποκλεισμό του Τόμι Χάας. Ο 35χρονος, Νο3 του ταμπλό, είχε πετύχει πέρυσι μεγάλη νίκη κόντρα στον Φέντερερ και σήκωσε την κούπα, όχι όμως και αυτή τη φορά.
Σοβαρός ο Ελβετός, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου του και με 3-6, 6-3, 6-4 σε 1 ώρα και 38 λεπτά θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο του στο Χάλε, με αντίπαλο τον τον Μίχαϊλ Γιούζνι, ο οποίος από την πλευρά του είχε ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στον Ρισάρ Γκασκέ, Νο2 του ταμπλό, επικρατώντας με 6-3, 6-2 σε 58 λεπτά.
Πολλά τα λάθη από τον Χάας (9 μόνο τα διπλά σε όλο το ματς!), δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του και να «χτυπήσει» τον Φέντερερ, παρότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Το break στο 6ο game του πρώτου σετ έδωσε το προβάδισμα με 4-2 στον Γερμανό, που έφτασε χωρίς πρόβλημα στο 6-3, δεν είχε όμως και συνέχεια.
Ο επικεφαλής του ταμπλό με γρήγορο break μόλις στο 2ο game έκανε σχετικά άνετα το 3-0 και από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους. Ο Φέντερερ προηγήθηκε με 4-1 και 5-2 και «απάντησε» με το ίδιο σκορ στον αντίπαλό του.
Δώρο του Χάας και το τρίτο σετ, κατά κάποιο τρόπο, καθώς ένα τραγικό service game με δύο διπλά λάθη έδωσαν τη δυνατότητα στον Ελβετό να κάνει το break και να προηγηθεί με 3-1, κρατώντας από εκεί κι έπειτα το σερβίς του, για να φτάσει στη νίκη-πρόκριση. Αυτή ήταν η 11η νίκη του Φέντερερ κόντρα στον Χάας σε 14 αναμετρήσεις.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.