O Ράφα... είναι το Ρολάν Γκαρός

Gazzetta team
O Ράφα... είναι το Ρολάν Γκαρός
Ο βασιλιάς του χώματος απλά δεν χάνει στο Παρίσι. Ο Ράφα Ναδάλ σήκωσε για όγδοη φορά στην καριέρα του την κούπα στο Ρολάν Γκαρός!

Ο 27χρονος Ισπανός κέρδισε τον συμπατριώτη του Νταβίντ Φερέρ σε straight sets (6-3, 6-2, 6-3) και έφτασε αισίως στους 12 τίτλους Grand Slam! Διεύρυνε έτσι το απίστευτο ρεκόρ του στη γαλλική πρωτεύουσα, καθώς μετράει πλέον 59 νίκες (τις περισσότερες από κάθε άλλον) και μόλις μια ήττα, από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ το 2009. Και, φυσικά, είναι πλέον ο μοναδικός τενίστας που έχει κερδίσει το ίδιο major 8 φορές. Οι εντυπωσιακοί αριθμοί του Ράφα δεν τελειώνουν... ποτέ, αφού είναι κρίμα να μην αναφέρουμε ότι είναι ο έβδομος φετινός του τίτλος και ο 57ος συνολικά στην πλούσια καριέρα του...

Η υπερπροσπάθεια κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς δεν πτόησε τον αριστερόχειρα αθλητή, που πραγματοποίησε άλλη μια πειστική εμφάνιση κόντρα στον συμπατριώτη του και πήρε τον τίτλο με χαρακτηριστική άνεση. Ο Φερέρ, από την άλλη, έδειξε για άλλη μια φορά ότι κόντρα στον Ναδάλ... κάτι παθαίνει. Πήγε... φορτσάτος στον πρώτο του major τελικό, χωρίς να έχει χάσει ούτε σετ, αλλά εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να φανεί απειλητικός. Και πώς να το κάνει όταν έχει 3/12 ευκαιρίες για μπρέικ...

Ο συμπαθέστατος τενίστας έχει πλέον 20 ήττες και τέσσερις νίκες κόντρα στον Ράφα και όσο και αν εντυπωσιάζει κόντρα στους τενίστες του... δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας, απέναντι στους Big 4 είναι σαφές ότι έχει πρόβλημα... Παρά την ήττα του, πάντως, από αύριο επιστρέφει στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης.

Χωρίς μεγάλη ενέργεια ξεκίνησε το ματς ο Ναδάλ, όμως κατάφερε να κάνει πρώτος το μπρέικ και να προηγηθεί με 2-1. Ο Φερέρ απάντησε αμέσως ισοφαρίζοντας, ωστόσο ο τενίστας από της Μαγιόρκα άρχισε να ανεβάζει ταχύτητα και αφού έσπασε δύο σερί φορές το σερβίς του νευρικού αντιπάλου του (4-3, 6-3) και έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ.

Πολλές ευκαιρίες πέταξε στο δεύτερο σετ ο Φερέρ, κάτι που φυσικά απέφυγε ο Ναδάλ και προηγήθηκε με 3-0 και 5-1. Το μόνο που κατάφερε ο 31χρονος Ισπανός ήταν να μειώσει σε 5-2 και να πάρει προσωρινά λίγο τα πάνω του, καθώς στο αμέσως επόμενο γκέιμ ο Ράφα καθάρισε το σετ και έκανε το 2-0.

Δεν είχε τίποτα να χάσει στο τρίτο σετ ο Φερέρ και άρχισε να παίζει πιο επιθετικά. Με τον τρόπο αυτό πήρε αμέσως πίσω το γρήγορο μπρέικ που του έκανε ο Ναδάλ (2-2). Πιο ουσιαστικός και πάλι, όμως, ο τενίστας από τη Μαγιόρκα έσπασε ξανά το σερβίς του συμπατριώτη του στο όγδοο γκέιμ (5-3) και σέρβιρε στη συνέχεια επιτυχημένα για τη σπουδαία νίκη. Ένας θρίαμβος που ήρθε μετά από αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 16 λεπτών. Απίστευτη σεζόν για έναν αθλητή που έμεινε εκτός κορτ για περίπου επτά μήνες!

Ο Ράφα είχε 40 winners, 25 αβίαστα λάθη και 96 πόντους συνολικά, ενώ ο Φερού είχε 23 winners, 34 αβίαστα λάθη και 71 πόντους.

"Ευχαριστώ τη ζωή"
"Συγχαρητήρια στον Νταβίντ για τον πρώτο του τελικό, το άξιζε", είπε ο Ναδάλ που παρέλαβε το τρόπαιο από τον Γιουσέιν Μπολτ. "Ευχαριστώ όσους ήταν κοντά μου πέρυσι, την ομάδα μου και την οικογένειά μου, δεν θα τα κατάφερνα χωρίς αυτούς. Ούτε στα όνειρά μου δεν περίμενα αυτό το ρεκόρ των οκτώ κατακτήσεων. Ευχαριστώ τη ζωή που μου έδωσε την ευκαιρία".
Δεν το βάζει κάτω ο Φερέρ... "Θα κάνω ό,τι μπορώ για να έχω και άλλη ευκαιρία για Grand Slam", είπε ο 31χρονος Ισπανός. "Είναι δύσκολο, αλλά θα το παλέψω. Σίγουρα ήταν ένα ξεχωριστό τουρνουά για εμένα. Ευχαριστώ για τη στήριξη και συγχαρητήρια στον Ράφα, είναι ο καλύτερος".
 

Τελευταία Νέα