Ένας κάνει κουμάντο στο Παρίσι!

Gazzetta team
Ένας κάνει κουμάντο στο Παρίσι!
Αγγίζει τον όγδοο τίτλο του στο Ρολάν Γκαρός ο Ράφα Ναδάλ, μετά τη μεγαλειώδη εμφάνιση (3-2 σετ) απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς και την πρόκριση στον τελικό!

Ο 27χρονος Ισπανός επικράτησε με 6-4, 3-6, 6-1, 6-7(3), 9-7 σε 4 ώρες και 37 λεπτά και διεύρυνε το απίστευτο ρεκόρ του στο Παρίσι, καθώς μετράει 58 νίκες και μόλις μία ήττα (το 2009 από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ). Ο χαρισματικός αθλητής θα διεκδικήσει την Κυριακή (9/6) τον 12ο Grand Slam τίτλο του και θα το κάνει κόντρα σε τενίστα εκτός Big 4, αφού θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Νταβίντ Φερέρ, Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά. Αμφιβάλλει κανείς ότι με το... ένα χέρι έχει ήδη σηκώσει το τρόπαιο;

Το ματς ήταν κάτι παραπάνω από συγκλονιστικό, είχε τα... κλασικά στοιχεία των ντέρμπι ανάμεσα σε Ναδάλ και Τζόκοβιτς (δύναμη, ράλι... διαρκείας, παιχνίδια τακτικής), αλλά το πιο εντυπωσιακό ήταν η ανέλπιστη εξέλιξή του! Όλα έδειχναν στο τρίτο σετ ότι ο Ράφα θα έφτανε σε μια άνετη νίκη και αυτό εξαιτίας της κακής απόδοσης του Νόλε! Πολλά τα λάθη από τον 26χρονο Σέρβο, που έκανε ένα μεγάλο comeback στο δεύτερο σετ, όμως στη συνέχεια έμοιαζε να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και απλά να ακολουθεί τους ρυθμούς του Ναδάλ. Ωστόσο, από τα μέσα του τέταρτου σετ λες και... αναστήθηκε! Έστειλε... ηρωικά το σετ στο τάι μπρέικ, παρότι έμεινε δύο φορές πίσω με μπρέικ, και με τρομερή εμφάνιση ισοφάρισε σε 2-2! Το πέμπτο σετ ήταν και αυτό δραματικό, όμως μην ξεχνάμε ότι ο Ναδάλ είναι ο βασιλιάς του Ρολάν Γκαρός!

Αφεντικό ο Ράφα

Δυναμικό ξεκίνημα έκανε ο Νόλε, όμως ο Ναδάλ δεν άργησε να βρει τον ρυθμό του. Παρότι οι δύο τενίστες προχώρησαν χέρι-χέρι μέχρι το 3-3, είχε γίνει φανερό ότι ο Ράφα έκανε το παιχνίδι του και ήταν ζήτημα χρόνου το πρώτο μπρέικ του αγώνα. Με τρομερή αυτοπεποίθηση ο Ισπανός, έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του (4-3), την ώρα που ο Νόλε δεν μπορούσε να βρει λύσεις από το μεγάλο του όπλο στα ματς κόντρα στον Ναδάλ, το backhand down the line. O αριστερόχειρας τενίστας κλήθηκε να σερβίρει για το σετ στο 5-4 και το έκανε με επιτυχία, παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0 σε 51 λεπτά.

Ίδια η γεύση και στην αρχή του δεύτερου σετ! Απόλυτο αφεντικό ο Ράφα, δεν άργησε να κάνει το μπρέικ και να προηγηθεί με 3-2. Σύμμαχος ο καιρός για τον τενίστα από τη Μαγιόρκα, καθώς η μπάλα αναπηδούσε ψηλότερα στο στεγνό κορτ και ο Σέρβος αδυνατούσε να απαντήσει, υποπίπτοντας σε πολλά αβίαστα λάθη. Στο επόμενο κρίσιμο γκέιμ, ωστόσο, ο Νόλε κατάφερε να κάνει το break back (3-3) με πειστική εμφάνιση και να ξαναμπεί στο ματς! Και όχι μόνο αυτό. Πήρε τελικά τέσσερα γκέιμ στη σειρά και έκλεισε το σετ με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, μετά από προσπάθεια 49 λεπτών.

Ένα τραγικό service game από τον Τζόκοβιτς έδωσε το προβάδισμα στον Ναδάλ με 2-0 στο τρίτο σετ. Βοήθησε, ωστόσο, και μια λανθασμένη απόφαση του διαιτητή στο μπρέικ πόιντ του Ισπανού, αφού όπως έδειξε το hawk eye, το συγκεκριμένο χτύπημα του Σέρβου βρήκε τη γραμμή. Ο Ραφα έκανε ό,τι ήθελε στη συνέχεια και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-1, την ώρα που ο αγνώριστος Τζόκερ έδειχνε να αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα με την κίνησή του.

Η... ανάσταση και η ψυχάρα

Οι δυσκολίες του Νόλε συνεχίστηκαν και στο τέταρτο σετ, αλλά ο Σέρβος κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του μέχρι το 3-3. Στο σημείο αυτό ο Ναδάλ εκμεταλλεύθηκε τα λάθη του αντιπάλου του και πήρε κεφάλι με 4-3. Ο Τζόκοβιτς, όμως, είχε έτοιμη την απάντηση και έφερε ξανά το ματς στα ίσα! Ο Ράφα δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με νέο μπρέικ στο ενδέκατο γκέιμ (6-5), αλλά στο δικό του σερβίς δεν φάνηκε ψύχραιμος και το σετ πήγε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Νόλε έπαιξε το καλύτερό του τένις και με επίδειξη δύναμης έκανε το 2-2 μετά από 58 λεπτά!

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο μπήκε με φόρα στο καθοριστικό σετ και έκανε το μπρέικ με το καλημέρα! Αυτό και αν ήταν ολική επαναφορά... Ο Ράφα, όμως, είναι μεγάλος μαχητής και κατάφερε να χτυπήσει στο όγδοο γκέιμ και να ισοφαρίσει σε 4-4! Ακολούθησε θρίλερ, αλλά ο Ναδάλ απέδειξε ότι έχει τεράστια ψυχικά αποθέματα και τρομερή φυσική κατάσταση. Έκανε το μπρέικ στο 16ο γκέιμ, πήρε τη νίκη και τώρα είναι έτοιμος να σηκώσει άλλη μια κούπα, την έβδομη για φέτος! Η σεζόν-όνειρο συνεχίζεται... Το τελευταίο σετ κράτησε 82 λεπτά και ήταν το καλύτερο φινάλε σε ένα αξέχαστο ματς!

Ο Ναδάλ είχε 61 winners, 44 αβίαστα λάθη και πήρε συνολικά 177 πόντους, ενώ ο Τζόκοβιτς 54 winners, 75 αβίαστα λάθη και 158 πόντους.

 

Τελευταία Νέα