Και όποιος αντέξει...

Gazzetta team
Και όποιος αντέξει...
Η μεγάλη «μάχη» μεταξύ Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς είναι γεγονός! Η αναμέτρηση που όλοι περίμεναν είναι προ των πυλών και οι δύο τους θα κοντραριστούν για το εισιτήριο του μεγάλου τελικού στο Ρολάν Γκαρός!

Ο Ρότζερ Φέντερερ αποχαιρέτησε νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι το Παρίσι (το 2012 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά) το ενδιαφέρον ωστόσο στα χωμάτινα κορτ της γαλλικής πρωτεύουσας παραμένει αμείωτο. Πόσο μάλλον τώρα που στην τελική τετράδα βρίσκεται και ένα «δικό» τους παιδί, ο Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά.

Τελευταία δύο ματς την Τετάρτη (5/6) για τα προημιτελικά και τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν πλήρως, με τον κάτοχο του τίτλου και Νο3 του ταμπλό, Ραφαέλ Ναδάλ να παίρνει δια… περιπάτου την πρόκριση, κόντρα στον Στάνισλας Βαβρίνκα (Νο9).

Λιγότερο από δύο ώρες ήταν αρκετές για τον 27χρονο πρωταθλητή για να κάμψει την αντίσταση του Ελβετού αντιπάλου του και με 6-2, 6-3, 6-1 να εξασφαλίσει για μια ακόμη χρονιά την παρουσία του στα ημιτελικά, οδεύοντας προς το 8ο τρόπαιο στο Ρολάν Γκαρός, έτοιμος να γράψει πάλι ιστορία. Κατώτερος των προσδοκιών ο Βαβρίνκα, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να κοντράρει τον Ράφα, γνωρίζοντας «φυσιολογικά» τον αποκλεισμό.

Από την άλλη, ο επικεφαλής του ταμπλό, Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε να κάμψει την αντίσταση του Τόμι Χάας, Νο12 του ταμπλό. Η εξαιρετική πορεία του Γερμανού έλαβε τέλος στη φάση των «8» στο Παρίσι, με τον Σέρβο να επικρατεί με 6-3, 7-6, 7-5 σε 2 ώρες και 13 λεπτά, κλείνοντας θέση για την τετράδα.

Πολλά τα λάθη από τον Χάας, ο οποίος παρόλα αυτά πάλεψε το ματς, μην μπορώντας ωστόσο να βρει λύσεις στο παιχνίδι του Νόλε. Ο Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε τον αγώνα με 46 winners, 116 συνολικά πόντους και 25 αβίαστα λάθη, ενώ στον αντίποδα ο Γερμανός είχε μόλις 19 winners, 34 λάθη και 84 συνολικά πόντους.

Ναδάλ και Τζόκοβιτς θα βρεθούν αντιμέτωποι, σε μια επανάληψη του περσινού τελικού, στην 35η συνολικά αναμέτρησή τους στο κορτ, με πιο πρόσφατη, αυτή στον τελικό του Μόντε Κάρλο πριν από λίγο καιρό, όπου ο Νόλε πανηγύρισε το τρόπαιο. Ο Ισπανός προηγείται στις νίκες με 19-15, ενώ έχει το πάνω χέρι και στη χωμάτινη επιφάνεια με 12-3. Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών συνθέτουν ο Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά με τον Νταβίντ Φερέρ.

Οι αγώνες θα γίνουν την Παρασκευή (7/6), ενώ για την Πέμπτη (6/6) έχουν οριστεί οι αναμετρήσεις των γυναικών.

 

Τελευταία Νέα