Δεν μπορεί ο Φερέρ

Gazzetta team
Δεν μπορεί ο Φερέρ
Χωρίς να αποδώσει τα μέγιστα, ο Ραφαέλ Ναδάλ έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Masters της Μαδρίτης κάνοντας την ανατροπή κόντρα στον ηττοπαθή, για μια ακόμη φορά, Νταβίντ Φερέρ.

Οι δύο κορυφαίοι Ισπανοί και από τους καλύτερους στο χώμα βρέθηκαν αντιμέτωποι με φόντο το εισιτήριο της τετράδας, χωρίς να αλλάξει κι αυτή τη φορά το αποτέλεσμα. Ο… φόβος του Φερέρ απέναντι στους κορυφαίους της παγκόσμιας κατάταξης, παρότι ο ίδιος βρίσκεται στο Νο4, έφερε τα πάνω κάτω στο ματς.

Ο Φερέρ κρατούσε την τύχη στα χέρια του, εμφανίστηκε όμως για μια ακόμη φορά κατώτερος των προσδοκιών κι ενώ ήταν μπροστά με 6-4 και 4-2 στο δεύτερο σετ, έμεινε εκτός συνέχειας. Ο Ναδάλ με 4-6, 7-6 και 6-0 σε 2 ώρες και 37 λεπτά «έκλεψε» το εισιτήριο της πρόκρισης και έμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου, ειδικά τώρα που δεν βρίσκονται στη… μέση Φέντερερ και Τζόκοβιτς.

Αδικαιολόγητα τα λάθη από τον Φέρερ που έδειξε να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες του ματς παίρνοντας το προβάδισμα με 6-4 στη συνέχεια όμως τα γκρέμισε όλα. Από το 4-1 στο δεύτερο σετ, ο συμπατριώτης του ισοφάρισε σε 4-4 κι ενώ πήρε και πάλι τα ηνία με 6-5 έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχει μια μεγάλη νίκη. Φυσικά, ο Ναδάλ δεν την έχασε κι αφού έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ και ισοφάρισε σε 1-1 «καθάρισε» στη συνέχεια την υπόθεση νίκη με συνοπτικές διαδικασίες, μην επιτρέποντας στον αντίπαλό του να πάρει game.

Στον δρόμο για τον μεγάλο τελικό ο πρωταθλητής από τη Μαγιόρκα θα αντιμετωπίσει την έκπληξη της διοργάνωσης, τον συμπατριώτη του Πάμπλο Αντούχαρ! Το Νο.113 στον κόσμο, που μπήκε στο Mutua Madrid Open με wild card, συνέχισε την τρελή πορεία του αποκλείοντας τον Κέι Νισικόρι σε straight sets (6-3, 7-5) και πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό τουρνουά Masters. Ο Ιάπωνας, που έκανε χθες όλο τον κόσμο να μιλάει για εκείνον μετά τη νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ, εκμεταλλεύθηκε μόλις ένα από τα 12 μπρέικ πόιντ του και ηττήθηκε φυσιολογικά από έναν πιο αποφασιστικό αντίπαλο.

Ραντεβού με Μάσα η Ιβάνοβιτς

Μεγάλη νίκη σε βάρος της Αντζελίκ Κέρμπερ πέτυχε η Άνα Ιβάνοβιτς με 6-3, 6-1 μόλις σε 57 λεπτά και θα μονομαχήσει για μια θέση στον τελικό του τουρνουά της Μαδρίτης με τη Μαρία Σαράποβα. Το εισιτήριο για την τετράδα πήρε και η Σάρα Εράνι, που υπέταξε με 2-0 σετ (6-4, 6-3) την Εκατερίνα Μακάροβα. Η Ιταλίδα βρίσκει τώρα μπροστά της τη Νο.1 τενίστρια στον κόσμο, τη Σερένα Γουίλιαμς.

 

Τελευταία Νέα