Κορυφαίος αθλητής του 2019 ο Τσιτσιπάς

Gazzetta team
Κορυφαίος αθλητής του 2019 ο Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής του 2019 μετά την ψηφοφορία των μελών του ΠΣΑΤ.

Το 2019 ήταν η χρονιά του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο πρωταθλητής μας στο τένις κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα, να κατακτήσει τίτλους με αποκορύφωμα το ATP Finals και να βάλει το άθλημα αυτό σε περισσότερα σπίτια της χώρας. Ο ΠΣΑΤ τον ανέδειξε καλύτερο αθλητή του 2019, σε μια μεγάλη μάχη καθώς την τριάδα συμπλήρωναν ο MVP του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο πρωταθλητής μας στην κολύμβηση, Κριστιάν Γκολομέεβ.

Το έπαθλο παρέλαβε ο πατέρας του καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο εξωτερικό, με τον πρωταθλητή μας να αναφέρω μέσω βίντεο: «Γειά σας. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρεθώ απόψε. Είμαι στο εξωτερικό αλλά καλά τα νέα. Σας ευχαριστώ θερμά. Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Πολύ σημαντικό για μένα που μπορώ και κατάκτησα αυτό το τρόπαιο. Το καλύτερο κλείσιμο της χρονιάς. Πολλές δύσκολες στιγμές. Πολύ άγχος και στρες. Θα συνεχίσω να δίνω το καλύτερο δυνατό και να βρεθώ στην ίδια κατάσταση και ακόμα καλύτερα. Καλό νέο έτος. Γειά σας».

Την βράβευση έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος και ανέφερε: «Πρότυπο αριστείας και πρότυπο για τη νέα γενιά. Χρειάζεται ταλέντο, δύναμη ψυχής για να φτάσεις στον Όλυμπο και το τρίτο και το σπουδαιότερο χρειάζεται δουλειά. Ξέρω πόσο έχετε δουλέψει. Ας είναι ένα παράδειγμα για μία γενιά Ελλήνων. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Να είναι γερός και να συνεχίσει τον ίδιο δρόμο».

Τέλος από την πλευρά του ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου, Απόστολος Τσιτσιπάς επισήμανε: «Μεγάλη στιγμή για εμάς, για τον Στέφανο και για την οικογένειά μας. Μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα. Αξίζει αυτό το βραβείο σε όλους το ίδιο. Σε όσους μετείχαν. Να δώσω ένα μήνυμα να συνεχίσουν να προσπαθούν. Να μην το βάζουν κάτω. Επιλέγοντας αυτόν τον δύσκολο δρόμο να ξέρουν ότι έχουν επιλέξει τον σωστό δρόμο. Ευχαριστούμε τον κύριο πρόεδρο που μας έχει στηρίξει και υπάρχει επικοινωνία. Η στήριξη από την Πολιτεία είναι πολύ σημαντική. Ευχαριστώ τον ΠΣΑΤ και την Πολιτεία. Ήταν σημαντικό να βάλουμε το τένις σε αυτό το σημείο. Να δώσω ένα μήνυμα από τον Στέφανο. Να μην βλέπουμε ποτέ τις δυσκολίες ως εμπόδια. Να τις βλέπουμε ως προκλήσεις. Σας ευχαριστώ πολύ. Ευτυχισμένο καινούριο έτος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα