Any given Sunday Στέφανε...

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Any given Sunday Στέφανε...
Ο Χρήστος Κιούσης με την ευγενική φιλοξενία της Peugeot της πρωτοπόρου γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει συνδέσει το όνομά της με το τένις βρίσκεται στο Λονδίνο για τους NittoATPFinals και γράφει για τον Στέφανο Τσιτσιπά λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό.

Η ζωή σου έχει ήδη αλλάξει. Πολύ. Οι Κυριακές σου έχουν αλλάξει. Η Κυριακή θα είναι η σημαντικότερη ημέρα της εβδομάδας. Για άλλους θα είναι η μέρα ξεκούρασης, για σένα θα είναι η μέρα δόξας. Όλα τα σημαντικά πράγματα στη ζωή σου θα συμβούν Κυριακή. Θα κοιτάς προς τα πίσω κι όλα τα highlights μιας σπουδαίας καριέρας θα καταλήγουν σε Κυριακές.

Ήδη όλες σου οι μέρες έχουν αλλάξει. Τις έχεις αλλάξει εσύ. Άλλου είδους δουλειά μέσα κι έξω από τα γήπεδα, άλλες έγνοιες στο μυαλό σου, άλλα άγχη, άλλη πίεση. Καμιά σχέση με όσα περνούσες μικρός, εσύ και οι δικοί σου άνθρωποι. Τώρα δε ζητάτε εσείς στήριξη, η στήριξη έρχεται χωρίς καν να τη ζητήσεις. Ακόμα κι από ανθρώπους που δεν γνωρίζεις καν, ακόμα και σε μέρη που δεν είχες ξαναβρεθεί ποτέ. Θα ακούσεις ανθρώπους να φωνάζουν το όνομά σου, θα του αλλάζουν τον τόνο και την κατάληξη, θα το φωνάζουν λάθος αλλά θα είσαι εσύ. Θα ανεβάσουν τη φωτογραφία σου στα προφίλ τους, θα σε κάνουν cover και tag και hashtag και mention και θα σε σημαίνει πολλά για αυτούς να σε συναντήσουν, Έλληνες και ξένοι, ειδικά τις Κυριακές.

Θα διαβάσεις και θα ακούσεις υπέροχα πράγματα να γράφονται και να λέγονται για σένα από σπουδαίους του αθλήματός σου, που μέχρι πριν λίγο καιρό σου φαινόντουσαν πανύψηλοι στην τηλεοπτική οθόνη ή στα προπονητήρια. Τώρα ψήλωσες εσύ. Κάπου σε κάποιο μέρος του κόσμου, ένα 12χρονο παιδί με πολύ ταλέντο και πολλή δουλειά μπροστά του θα έχει σήμερα τα μάτια του καρφωμένα πάνω σου. Θα αντιγράφει τις κινήσεις σου, το ντύσιμό σου, τους πανηγυρισμούς σου και θα δίνει fake συνεντεύξεις μπροστά στον καθρέφτη του. Τα πάντα και στη δική του φαντασία θα συμβαίνουν Κυριακή.

Στη δική σου περίπτωση ποιος θυμάται τώρα αν πρωτοέπιασες ρακέτα καθημερινή ή Κυριακή; Θυμούνται όμως όλοι την πρώτη φορά που σε συνάντησαν, ειδικά τα τελευταία χρόνια, σε τουρνουά, σε συνεντεύξεις, σε αγώνες επίδειξης. Θα έχουν ήδη βρει την πρώτη φωτογραφία μαζί σου, θα την ανεβάσουν και θα τη στολίσουν με emoji περήφανοι που είχαν ένα ενθύμιο, πριν καν ο πλανήτης συνειδητοποιήσει ότι κάθε συνάντηση μαζί σου θα έχει συλλεκτική αξία. Αυτές οι φωτογραφίες από το παρελθόν να ξέρεις θα γίνονται trend κυρίως την Κυριακή.

Τα ταξίδια, τα τουρνουά, οι εξειδικευμένες προπονήσεις, ένα επιστημονικό group πάνω σου, οι δυνατοί αντίπαλοι στα προπονητήρια, ο αθλητικός εξοπλισμός δεν είναι πρόβλημα πια. Κάποτε ήταν, τώρα όχι. Περισσότερη σημασία από την απόσταση που διένυσες έχει η απόσταση που θα διανύσεις. Όλα τα σημαντικά θα ξεκινούν Δευτέρα και θα καταλήγουν σε Κυριακή. Την ημέρα του Τελικού. Φυσικά θα μετράει πάνω απ’ όλα η νίκη αλλά αρχικά θα μετράει να είσαι «ζωντανός» τις Κυριακές.

Είσαι μόλις 21. Χτες νίκησες έναν αθλητή 17 χρόνια μεγαλύτερό σου και με 100 τίτλους περισσότερους από σένα. Νίκησες τον Ρότζερ Φέντερερ, το ίδιο το τένις! Τον νίκησες με σεβασμό και αυτοπεποίθηση. Με τη χάρη που εκπέμπει εκείνος κι απογείωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το αγαπημένο σου άθλημα. Φαντάζεσαι πόσες Κυριακές σημαίνει αυτό; Πάνω σου καταστρώνονται media & marketing plans για να τον «αντικαταστήσεις». Σε αγαπάει ο φακός και το «σύστημα», οι εταιρίες, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ αλλά πριν απ’ όλα πρέπει να είσαι «ζωντανός» κάθε Κυριακή.

Είτε επικρατήσεις σήμερα είτε όχι, κάθε Κυριακή θα έχεις αντίπαλο. Κάποιον που ίσως έχει φτάσει ευκολότερα από σένα ως εδώ, θέλει πάντως τη νίκη εξίσου επιτακτικά κι απόλυτα. Προσωπικά δεν πιστεύω στο, «ο πρώτος είναι τα πάντα κι ο δεύτερος τίποτα» αλλά πολλοί γύρω σου το πιστεύουν, ελπίζω όχι κι εσύ. Το νούμερο 6 του κόσμου είναι ήδη σε δυσθεώρητα ύψη και η άνοδός σου σχεδόν νομοτελειακή. Βασικά εσύ φταις για αυτό, η εικόνα σου και η πρόοδός σου μας κάνει να πιστεύουμε ότι μια μέρα θα βρεθείς στο νούμερο 1. Μια μέρα σύντομα ή αργότερα, μια μέρα που θα έχει ακολουθήσει πολλές κερδισμένες Κυριακές. Any given Sunday Στέφανε θα κερδίζεις.

Παρακάτω οι καλύτεροι πόντοι του Στέφανου από προηγούμενο παιχνίδι με το σημερινό του αντίπαλο Ντόμινικ Τιμ στο Κατάρ το 2018:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.