ATP Finals: Το τουρνουά που... σπάει τις παραδόσεις!

Αντώνης Πατσούρας
ATP Finals: Το τουρνουά που... σπάει τις παραδόσεις!
Δυο μεγάλα σερί... έσπασαν στο Λονδίνο, θα σπάσει και το τρίτο την Τετάρτη;

Οι εμφατικές νίκες του Τσιτσιπά και του Ζβέρεφ αλλά και το τρομερό παιχνίδι του Τιμ απέναντι στον Φέντερερ είναι θέμα συζήτησης στο Λονδίνο όπου διεξάγεται το ATP Finals.

Ένα άλλο θέμα που αξίζει προσοχής είναι το γεγονός ότι μέσα σε 2 ημέρες έχουν... σπάσει 2 πολύ σημαντικές παραδόσεις στο Tour από παίκτες φυσικά του top-10.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ταξίδεψε στο Λονδίνο και έμαθε πως θα παίξει με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στην πρεμιέρα.

Με τον Ρώσο ο Έλληνας είχε 5 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια το 2018 και το 2019. Είχε κερδίσει μέσα στο 2019 το Big-3 αλλά όχι τον Ρώσο.

Τον κέρδισε την Δευτέρα (11/11) και μάλιστα με 2-0!

Λίγες ώρες αργότερα ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ "ξόρκισε" τον κακό του δαίμονα που ήταν ο Ράφα Ναδάλ.

Με εντυπωσιακή εμφάνιση τον κέρδισε με 2-0 σετ και έτσι μετά από 5 ήττες στη σειρά τον νίκησε για πρώτη φορά και έτσι μπορεί να λέει πια ότι έχει επικρατήσει και των τριών μεγάλων.

Την Τετάρτη θα διεξαχθεί άλλο ένα τέτοιο παιχνίδι.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ τα έχει κάνει σχεδόν όλα μέσα στο 2019 αλλά ποτέ δεν έχει κερδίσει τον Ναδάλ.

Με 2 νίκες σε ισάριθμα ματς ο Ισπανός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και στις 16:00 ο Ρώσος θα παλέψει να ... σπάσει την παράδοση, κάτι που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Για την ιστορία οι δυο τους έπαιξαν στον τελικό του Rogers Cup με τον Ναδάλ να νικά με 2-0 σετ και στον τελικό του US Open με τον Ισπανό να φτάνει τα 19 Grand Slam κερδίζοντας με 3-2 σετ τον αντίπαλο του.

 

Τελευταία Νέα