Laver Cup: Πρεμιέρα με νίκη για τον Τσιτσιπά (vid)

Αντώνης Πατσούρας
Laver Cup: Πρεμιέρα με νίκη για τον Τσιτσιπά (vid)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 6-2, 1-6, 10-7 τον Τέιλορ Φριτζ και έδωσε ξανά προβάδισμα στην Ευρώπη.

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Laver Cup ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας κέρδισε με 6-2, 1-6, 10-7 τον Τέιλορ Φριτζ και έδωσε προβάδισμα με 2-1 στην Ευρώπη στη "μάχη" της με τη μικτή κόσμου!

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με μπρέικ στο 1-0 σετ (1-0) και απειλήθηκε μόνο στην αρχή πό τον Φριτζ ο οποίος κατάφερε να μειώσει απλά σε 3-2.

Με νέο μπρέικ ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 5-2 και στο 6-2 σε 24'.

Στο 2ο ο Αμερικανός θα προηγηθεί 0-2 με μπρέικ και με 0-3 και θα βάλει... φωτιά στο παιχνίδι. O Τσιτσιπάς θα μειώσει σε 1-3 αλλά ο Φριτζ θα φτάσει στο 1-4 και με μπρέικ στο 1-5.

Κερδίζει και το 7ο γκέιμ και θα ισοφαρίσει σε 1-1 τα σετ. Στο σούπερ τάι μπρέικ ο Στέφανος θα δυσκολευτεί αλλά με διπλό λάθος του Τέιλορ θα προηγηθεί με 8-7 και θα κερδίσει με 10-7 το σετ και το παιχνίδι!

«Ήταν ένα δύσκολο ματς γιατί έπαιζα με σχισμένο κορδόνι και αποφάσισα να μην διακόψω το ματς και χαλάσω τον ρυθμό! Στα τελευταία ράλι φοβόμουν ότι θα μου έβγαινε το παπούτσι! Αν μου έλεγαν πριν από δέκα χρόνια ότι θα συμμετείχα σε μία διοργάνωση με συμπαίκτες τους Φέντερερ και Ναδάλ απλά θα γέλαγα. Πλέον το ζω και είναι μία συγκλονιστική εμπειρία!», δήλωσε ο Τσιτσιπάς.

Το παιχνίδι κράτησε σε αγωνία τους Ναδάλ και Φέντερερ οι οποίοι στο τέλος χειροκρότησαν τον Τσιτσιπά και ένιωσαν ανακούφιση για τη νίκη του!

Ο Τσιτσιπάς είχε 6-4 άσους και 18-13 αβίαστα λάθη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα