Τσιτσιπάς: Η πορεία των στόχων του μέσα στο 2019!

Τσιτσιπάς: Η πορεία των στόχων του μέσα στο 2019!
O ημιτελικός σε Grand Slam, το top-50, το Λονδίνο και το Masters. Στόχοι που έγιναν πραγματικότητα και στόχοι που θα γίνουν.

Λίγες ώρες μετά από την κατάκτηση του 3ου τίτλου του στο Tour όντας στον δρόμο από τον Εστορίλ για την Μαδρίτη ο Στέφανος Τσιτσιπάς "χτύπησε" ξανά στα social media και μας "αποκάλυψε" το μυστικό της επιτυχίας του.

«Μην εύχεσαι γι' αυτό, δούλεψε γι' αυτό». Όχι δεν είναι φιλοσοφία αλλά είναι το μότο της ζωής ενός 20 χρόνου που ξεκίνησε από την Ελλάδα με όπλο την επιμονή του, το μυαλό του, έχοντας ανά χείρας μια ρακέτα και πάντα δίπλα του τον πατέρα-προπονητή, Απόστολο, για να κατακτήσει τον κόσμο.

Ο Στέφανος είχε και έχει πολλά όνειρα αλλά ξέρει να βάζει στόχους και να τους εκπληρώνει. Δεν θα ήθελε να ξυπνήσει ένα πρωί και να είναι ως δια μαγείας στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Δεν θα ήθελε γιατί δεν θα είχε μοχθήσει γι' αυτό. Όπως τότε που ήταν Νο1 στον κόσμο στα ... τσικό!

Το καρέ των στόχων!

Όταν το 2018 άρχισε να... σβήνει έδωσε μια συνέντευξη και μίλησε ξεκάθαρα για τους στόχους του μέσα στο 2019. Ας τους θυμηθούμε:

Νο1 στόχος: Να φτάσει στα ημιτελικά ενός από τα τέσσερα Grand Slam.
Νο2 στόχος: Να κερδίσει έναν τίτλο σε ένα από τα εννέα Masters.
No3 στόχος: Να εισέλθει στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης.
Νο4 στόχος: Να φτάσει έως το Λονδίνο και το ATP Finals 2019.

Τέσσερις μήνες και 50%!

Μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες του 2019 ο νεαρός Στέφανος, ο οποίος αγαπάει τα ταξίδια, το διάβασμα, την τεχνολογία, το Youtube και τη φιλοσοφία, έχει πετύχει 2/4 στόχους του.

Επιτυχία 50% και συνεχίζει... Ας δούμε τι πέτυχε και τι θέλει να πετύχει.

Η ευχή έγινε πραγματικότητα!

Με το... καλημέρα του 2019 ο Στέφανος Τσιτσιπάς ταξίδεψε στην Αυστραλία. Από το Περθ, στο Σίδνεϊ και από εκεί στη Μελβούρνη.

Μια ελληνική πόλη γεμάτη με Έλληνες. Μια πόλη που έφτιαξε το σουβλάκι Τσιτσιπάς, μια πόλη που λατρεύει το τένις και πλέον και τον Τσιτσιπά.

Γιατί όλα αυτά; Μα γιατί ο Στέφανος έφτασε στον 1ο στόχο του. Έπαιξε σε ημιτελικό Grand Slam. Στο Australian Open. Πως έφτασε; Τρέχοντας...

Στους "16" απέκλεισε το "είδωλο" του τον Ρότζερ Φέντερερ, στον προημιτελικό τον Μπαουτίστα Αγκούτ και στον ημιτελικό έχασε από τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Τσιτσιπάς στους "4" σε Grand Slam. Απομένουν πλέον άλλα τρία. Στο Παρίσι, στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη και ο Τσιτσιπάς χωρίς άγχος θα προσπαθήσει και πάλι για την ...επανάληψη.

Στην αναμονή για το Masters

Το 2018 ο Τσιτσιπάς έφτασε έως τον τελικό του Masters στο Τορόντο και έχασε από τον Ράφα Ναδάλ. Από τότε του άνοιξε η όρεξη και θέλει και κούπα σε Masters.

Αυτός ίσως να είναι ο πιο δύσκολος στόχος για το 2019. Έως σήμερα έχει συμμετάσχει 13 φορές σε Masters και αυτή την εβδομάδα θα παίξει για 14η!

Η μεγαλύτερη επιτυχία του είναι φυσικά ο τελικός στο Τορόντο. Φέτος έχει συμμετάσχει και στα τρία. Αποκλείστηκε στους "64" στο Indian Wells και στους "16" στο Miami Open και στο Monte Carlo.

Ακολουθεί η Μαδρίτη και η Ρώμη που είναι και αυτά σε χωμάτινη επιφάνεια σαν το Μόντε Κάρλο. Μετά τα Grand Slam του Ρολάν Γκαρός και του Γουίμπλεντον, τα Masters στο Τορόντο, στο Σινσινάτι και μετά το US Open τα Masters σε Σανγκάη και το Παρίσι. Όλα σε σκληρή επιφάνεια.

Σ' ένα από αυτά τα έξι ο Τσιτσιπάς θα ψάξει το όνειρο του.

Μετά από 21 "αποτυχημένες" προσπάθειες τα κατάφερε το 2002 στο Αμβούργο ο Ρότζερ Φέντερερ. Πιο... γρήγορος ήταν ο Ράφα Ναδάλ που κέρδισε κούπα σε Masters μετά από 9 συμμετοχές.

Έφτασε στο στόχο το 2005 και κέρδισε 4 Masters μέσα σε μια σεζόν με πρώτο αυτό στο αγαπημένο του Μόντε Κάρλο. Όσο για τον Τζόκοβιτς το πέτυχε στην 11η συμμετοχή το 2007 στο Μαϊάμι.

Για ένατη εβδομάδα στο top-10

Αυτή την εβδομάδα ο Στέφανος θα είναι για 9η σερί στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης. Ορίστε και ένας ακόμη στόχος του στέφτηκε με επιτυχία.

Όχι μόνο είναι στο top-10 αλλά είναι και σ' αυτό 9 εβδομάδες. Η καλύτερη του θέση είναι φυσικά το Νο8 που ... έπιασε την Πρωταπριλιά του 2019.

Για την ιστορία είναι στο top-20 για 38 εβδομάδες, στο top-50 για 53 εβδομάδες και στο top-100 για 80!

Καθόλου άσχημα για ένα αγόρι που θα κλείσει τα 21 του χρόνια τον Αύγουστου. Στόχος είναι η ... δύση του 2019 να τον βρει για πρώτη φορά στο top-10.

Τον Ζβέρεφ τον έχει βρει 2 φορές. Τον Ναδάλ 14, τον Τζόκοβιτς 11 και τον Φέντερερ 16!

Τρένο... για το Λονδίνο

Δεν έχει περάσει ακόμη την Μάγχη αλλά είναι κοντά στο Λονδίνο. Εκεί θα διεξαχθεί και το 2019 το ATP Finals στο οποίο θα συμμετάσχουν οι 8 κορυφαίοι του κόσμου!

Σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην ειδική βαθμολογία που ... τρέχει από την ATP είναι στην 5η θέση και είναι στους τελικούς που θα διεξαχθούν από τις 10 έως τις 17 Νοεμβρίου.

Έχει αρκετούς μήνες μπροστά του για να ... παλέψει αλλά είναι εφικτό να ταξιδέψει στο Λονδίνο μαζί με τον Ναδάλ, τον Τζόκοβιτς και τον Φέντερερ.

Το 2018 πήγε στο Μιλάνο στο Next Gen ATP Finals. Το κέρδισε αλλά η αλήθεια είναι πως του αρέσει πιο πολύ το Λονδίνο!

O Φέντερερ τα κατάφερε μετά από 4 χρόνια στο Tour, το 2002. Ο Ναδάλ το 2006 στην 5η σεζόν του στο Tour και ο Τζόκοβιτς to 2007 στην 4η!

 

Τελευταία Νέα