Παγδατής: «Ο Τσιτσιπάς ίσως να γίνει ο νέος Φέντερερ»

Ο Μάρκος Παγδατής μίλησε για το τέλος της καριέρας του και για τον φίλο του Στέφανο Τσιτσιπά.

100% Επιστροφή* χρημάτων Νάπολι - Αταλάντα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις) 

Το 2006 ο Κύπριος Μάρκος Παγδατής φτάνει στον τελικό του Australian Open και κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες. 

Στον μεγάλο αγώνα της ζωής του έχασε από τον Ρότζερ Φέντερερ αλλά έγραψε ιστορια. 

Σήμερα ο Παγδατής έχει μπει στα 34 του και από το μυαλό του περνά η ιδεά της απόσυρσης από την ενεργό δράση. 

Σε συνέντευξη που έδωσε στο ΡΙΚ μίλησε μεταξύ άλλων για το τέλος που μπορεί να έρθει μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο αλλά και για τον φίλο του Στέφανο Τσιτσιπά για τον οποίο τόνισε ότι είναι εξαιρετικός και μπορεί να γίνει ο νέος Φέντερερ. 

Μιλώντας για τους στόχους του στο 2019 και το ... φινάλε είπε: "Είμαι προς το τέλος της καριέρας μου. Ο φετινός μου στόχος είναι να τελειώσω στους 50 καλύτερους του κόσμου για να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι μάλλον η τελευταία μου χρονιά. Ο στόχος μου τώρα από την αρχή της σεζόν είναι να προετοιμαστώ, να παίξω μερικά Challengers για να προετοιμαστώ για το γρασίδι που είναι η αγαπημένη μου επιφάνεια.

Εκεί νιώθω πως μπορώ να χτυπήσω τίτλο και να πάω μακριά στο Wimbledon, αυτός είναι ο στόχος, γι’ αυτό δουλεύουμε σκληρά τώρα, για να είμαι στον καλύτερο μου εαυτό στο γρασίδι. Αυτός είναι ο στόχος και βλέπουμε ότι για να είμαι στους 50 πρώτους του κόσμου πρέπει να πάρω 1.000 πόντους περίπου όλη τη χρονιά. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε γι’ αυτόν τον στόχο".

Όσο αφορά τον Στέφανο Τσιτσιπά υπογράμμισε: "Η πειθαρχία που έχει αυτός ο μικρός είναι για εμένα φανταστική. Κι έχει πατέρα που ξέρει από τένις, είναι προπονητής κι έχει μια ομάδα δίπλα του που τον βοηθά αφάνταστα. Το τι βλέπω για αυτόν είναι μεγάλα πράγματα. Ελπίζουμε να συνεχίσει αυτή την πορεία, να σκέφτεται με τον τρόπο που σκέφτεται, να σκέφτεται μεγάλα πράγματα και πιστεύω δεν θα έχει εμπόδια πολλά. Μπορεί να είναι και ο καινούργιος Φέντερερ".