Τσιτσιπάς-Μονφίς: Στον τελικό και στο top-10 ο Τσιτσιπάς!

Τσιτσιπάς-Μονφίς: Στον τελικό και στο top-10 ο Τσιτσιπάς!
Ο Τσιτσιπάς με ανατροπή κέρδισε με 2-1 σετ τον Μονφίς και προκρίθηκε στον τελικό στο Ντουμπάι. Στον τελικό του Σαββάτου με τον Φέντερερ.

Για 5η φορά στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς κερδίζοντας με 4-6, 7-6 (4), 7-6 (4) τον Γκαέλ Μονφίς στον ημιτελικό του Ντουμπάι προκρίθηκε σε τελικό στο Tour!

Με ανατροπή ο Έλληνας τενίστας άφησε εκτός συνέχειας τον Γάλλο και κέρδισε με την είσοδο του στον τελικό και μια θέση στο top-10 του κόσμου στην κατάταξη που θ' ανακοινωθεί επίσημα την Δευτέρα (4/3).

Ο 20χρόνος Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει να γράφει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του τένις και θα διεκδικήσει το Σάββατο (17:00, Cosmote Sport 6) κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ τον 3ο τίτλο της καριέρας του.

Ο σπουδαίος Έλληνας τενίστας έχει παίξει έως σήμερα στον τελικό της Βαρκελώνης, του Τορόντο, της Στοκχόλμης, της Μασσαλίας και το Σάββατο θα είναι και στον τελικό στο Ντουμπάι. Από τους 4 τελικούς έχει κερδίσει τους 2 σε Μασσαλία και Στοκχόλμη και έχει χάσει σε Τορόντο και Βαρκελώνη από τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Ιδανικό ξεκίνημα και ανώμαλη προσγείωση

Το παιχνίδι με τον Μονφίς που έφτασε σχεδόν στις 3 ώρες ήταν ... χορταστικό και είχε ωραίο φινάλε για την Ελλάδα. Ο Μονφις προηγήθηκε με 1-0 αλλά ο Έλληνας τενίστας πήρε δυο σετ στο τάι μπρέικ, πήρε ρεβάνς για την φετινή του ήττα στη Σόφια και πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη.

Στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο γκέιμ αλλά έκανε με μπρέικ το 2-0 και συνέχισε δυνατά για το 3-0 ανεβάζοντας συνεχώς την απόδοση του.

Ο Γάλλος κατακτά εύκολα το 4ο γκέιμ και μετά από 15' μειώνει σε 3-1 και παίζοντας εκπληκτικά στο 5ο φτάνει στο 3-2. Ο Γκαέλ δεν σταματά εκεί και με φοβερούς πόντους ισοφαρίζει σε 3-3!

Η επέλαση του Μονφίς συνεχίστηκε, φτάνει στο μπρέικ (3-4) και στο 3-5. Στο 9 γκέιμ και ο Μονφίς θα προηγηθεί με 30-0 ο Στέφανος κάνει μεγάλη προσπάθεια και μειώνει σε 4-5. Ο Τσιτσιπάς δεν άντεξε στην πίεση και έχασε το γκέιμ και το σετ με 6-4.

Ζωντανός στο τάι μπρέικ

Στο 2ο σετ αν και ο Γκαέλ ξεκίνησε δυνατά και απείλησε με μπρέικ ο Τσιτσιπάς είχε την ψυχραιμία και έκανε το 1-0 σβήνοντας δυο μπρέικ πόιντ.

Ο Έλληνας αν και είχε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, ο Γάλλος έφτασε στο 1-1 και στο μπρέικ (1-2). Συνεχίζει δυνατά ο Γάλλος για το 1-3 αλλά ο Τσιτσιπάς με άνεση κάνει το 2-3 και είναι ξανά στο παιχνίδι. Ο Τσιτσιπάς παίρνει πίσω το μπρέικ και ισοφαρίζει σε 3-3 και κάνει το 4-3 έχοντας 3 γκέιμ στη σειρά. Ο Γάλλος όμως "απαντά" άμεσα και ισφαρίζει.

Ο 20χρόνος φτάνει πρώτος στο 5ο κερδισμένο γκέιμ (5-4) και βάζει δύσκολα στον αντίπαλο του. Ισοφαρίζει σε 5-5 ο Γάλλος μετά από ένα τρομερό γκέιμ, και ο Τσιτσιπάς κάνει το 6-5.

Ο Γάλλος έχει 40-0 στο 12ο, ο Τσιτσιπάς ισοφαρίζει σε 40-40 αλλά ο Μονφίς οδηγεί το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς κάνει το 4-2 και έφτασε στη νίκη κυρίως με τα λάθη του Μονφίνς.

Αποφασισμένος να φτάσει έως το τέλος

Στο 3ο σετ ο Στέφανος φτάνει στο μπρέικ ποιντ αλλά χάνει το 1ο γκέιμ από τον Γάλλο. Ισοφαρίζει σε 1-1 αλλά ο Μονφίς με ρίσκο κάνει το 1-2. Ο Τσιτσιπάς με άνεση ισοφαρίζει σε 2-2 και ο Γάλλος επιστρέφει με 2-3.

Με όπλο το δυνατό του σερβίς ο Έλληνας ισοφαρίζει σε 3-3. Ο Μονφις ρισκάρει και φτάνει στο 3-4 αλλά ο αντίπαλος του με μεγάλη δυσκολία κάνει το 4-4!

Ο Γάλλος επιστρέφει με 5-4. Ο Τσιτσιπάς κάνει το 40-0, ο Μονφις μειώνει σε 40-15 αλλά ο αντίπαλος του κλείνει το γκέιμ και 5-5. Ο Γάλλος χωρίς να δώσει πόντο στον Έλληνα φτάνει στο 5-6.

Η μεγάλη επιστροφή του Τσιτσιπά είναι γεγονός. Ισοφαρίζει σε 6-6 και στέλνει το παιχνίδι στο τάι μπρεικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς παίρνει... κεφάλι με 3-1 και 4-2 και παρά την πιέση που δέχεται παίρνει το τάι μπρέικ και το σετ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα