Τσιτσιπάς: Άνοδος 71 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη!

Αντώνης Πατσούρας
Τσιτσιπάς: Άνοδος 71 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη!
Η τρομερή πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά ο οποίος...σκαρφάλωσε 71 θέσεις και την Δευτέρα είναι στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με ... ανανσέρ σε ουρανοξύστη μοιάζει η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στην παγκόσμια κατάταξης του τένις.

Ένας ουρανοξύστης που...όντως ξύνει τον ουρανό και ο Έλληνας τενίστας έχει εισέλθει στον ανεκλυστήρα του με πατημένο συνεχώς το κουμπί της ανόδου! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς την Δευτέρα (25.2) θα είναι στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης στην καλύτερη θέση της καριέρας του. Ο Στέφανος που έχει φτάσει μια ανάσα από την δεκάδα πέρσι τέτοια εποχή ήταν στο Νο82 της παγκόσμιας κατάταξης.

Είναι τρομερό αλλά μέσα σε έναν χρόνο ... ανέβηκε 71 θέσεις! Στις 26.2.2018 ήταν στο Νο82 και στις 25.2.2019 θα είναι στο Νο11 ανεξάρτητα από την πορεία του στο Open 13 εκεί όπου σήμερα (18:00) παίζει στον ημιτελικό με τον Νταβίντ Γκοφέν. Ο Έλληνας τενίστας έχει σήμερα 2805 πόντους στην κατάταξη ενω το Νο10 Μάριν Τσίλιτς έχει 3.095.

Για ν' ανέβει τα 71 σκαλοπάτια της παγκόσμιας κατάταξης έπρεπε μέσα σ' αυτό τον χρόνο ο Τσιτσιπάς να κερδίσει τον τίτλο στη Στοκχόλμη, να φτάσει στον ημιτελικό του Australian Open του 2019, να παίξει κόντρα στον Ναδάλ στον τελικό του Masters του Τορόντο αλλά και του τουρνουά της Βαρκελώνης, να παίξει στους "16" του Γουίμπλεντον και να κερδίσει παίκτες που ήταν και είναι στην κορυφή όπως είναι ο Τζόκοβιτς αλλά και ο Φέντερερ.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι ο 20χρόνος πλέον Τσιτσιπάς στις 27.2.2017 ήταν στο Νο207 της παγκόσμιας κατάταξης, δηλαδή 196 θέσεις μακριά από την σημερινή του θέση!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα