Εκτός συνέχειας στο Ρότερνταμ ο Τσιτσιπάς

Αντώνης Πατσούρας
Εκτός συνέχειας στο Ρότερνταμ ο Τσιτσιπάς
Ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 2-1 από τον Τζουμούρ και αποχαιρέτησε το Ρότερνταμ.

Εκτός συνέχειας στο Open του Ρότερνταμ (ATP-500) έμεινε από τον γύρο των "32" ο Στέφανος Τσιτσιπάς αφού το απόγευμα της Τετάρτης ηττήθηκε με 6-4, 1-6, 7-5 από τον Βόσνιο Νταμίρ Τζουμούρ.

Ο Έλληνας τενίστας έκανε μεγάλη προσπάθεια αλλά έχασε για 3η φορά στην καριέρα του από τον Βόσνιο ο οποίος είναι ... σκληρό καρύδι. Ο Τσιτσιπάς είχε πολλά αβίαστα λάθη και οι 8 άσοι του, έναντι ενός του αντιπάλου του, δεν του έδωσαν τη νίκη. Έτσι μετά από τη Σόφια αποχαιρέτησε γρήγορα άλλο ένα τουρνουά.

Ο αγώνας

Ο Τσιτσιπάς δεν ξεκίνησε καλά στο 1ο σετ και τα βρήκε... σκούρα απέναντι στον Βόσνιο ο οποίος έστω και με δυσκολία έφτασε στο 6-4 και στο 1-0. Ο Έλληνας τενίστας παρότι στην διάρκεια του 2ου σετ ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι του συνέχισε κανονικά και με όπλο την ποιότητα του και το σερβίς του έκανε σπουδαίο παιχνίδι!

Έφτασε με άνεση στο 5-0 και πήρε τελικά με 6-1 το σετ και οδήγησε τον αγώνα στο 3ο σετ.

Ο Βόσνιος ήταν πιο ουσιαστικός στην αρχή του 3ου και έφτασε στο 3-1 με μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς όπως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με μεγάλη προσπάθεια μείωσε σε 4-3 και ισοφάρισε σε 4-4 έχοντας... άσους στο μανίκι του!

Ο Τσιτσιπάς είχε και την συμπαράσταση του κοινού, που φώναζε ρυθμικά το όνομα του, αλλά ο Βόσνιος με καθαρό μυαλό πήρε το γκέιμ και έκανε το 5-4.

Ο Τζουμούρ έτρεξε πολύ στο 10ο γκειμ και παρότι έφτασε πολύ κοντά στη νίκη ο Στέφανος πήρε το πλεονέκτημα και ισοφάρισε σε 5-5. Πάλι ο Βόσνιος όμως παίρνει προβάδισμα με 6-5. Ο Τσιτσιπάς δεν είναι ψύχραιμος στη συνέχεια και χάνει σημαντικούς πόντους αλλά

Επόμενος σταθμός της πορείας του Τσιτσιπά στο Tour θα είναι το Open 13 στη Μασσαλία που θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 24 Φεβρουαρίου.

 

Τελευταία Νέα