Τα ball kids του Στέφανου Τσιτσιπά

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Τα ball kids του Στέφανου Τσιτσιπά
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκτός από τα υπόλοιπα κατορθώματα του, εμπνέει μικρούς αθλητές και αθλήτριες που έγιναν ball boys και ball girls σε έναν αγώνα του στην Θεσσαλονίκη

Πριν από 3 περίπου χρόνια, όταν η Les Raquettes Tennis Academy πρωτοσύστησε τον Στέφανο Τσιτσιπά στο κοινό της Θεσσαλονίκης σε έναν αγώνα επίδειξης απέναντι στον Κωνσταντίνο Οικονομίδη πήραν τη θέση τους στο χωμάτινο κεντρικό court αγόρια και κορίτσια, αθλητές της Ακαδημίας για να χρεωθούν τα καθήκοντα ball boys και ball girls και φυσικά να έχουν το προνόμιο και την έμπνευση να πατούν στο γήπεδο πλάι στον καλύτερο junior τότε του κόσμου. Ο περιβάλλων χώρος γεμάτος από φίλους του αθλήματος σε μια πολύ συγκινητική στιγμή για το τένις της Θεσσαλονίκης.

Η ατμόσφαιρα ήταν χαλαρή, διασκεδαστική κι ο Στέφανος Τσιτσιπάς απόλαυσε το ρόλο του στο court δίνοντας σε κάποια φάση τη ρακέτα του σε μια μικρή αθλήτρια, για να παίξει εκείνη τον πόντο κόντρα στον Κωνσταντίνο. Ένας άλλος θρασύς πιτσιρίκος είπε στον Στέφανο, «θα γίνω τόσο καλός που μια μέρα θα σε κερδίζω». Αυτό δηλαδή ακριβώς που ευχόταν κι έλεγε ο 11χρονος Στέφανος μπροστά στην κάμερα αναφερόμενος στο δικό του είδωλο τον Ρότζερ Φέντερερ.

Πέρασε ο καιρός κι ο Στέφανος έκανε πράξη την φιλόδοξη δήλωσή του, ενώ την ίδια ώρα τα πιτσιρίκια έπαιρναν θέση μπροστά στην οθόνη τους με ελληνικές σημαίες, για να πανηγυρίσουν υπέρ του Έλληνα νέου star της ATP. Κρατήστε το στιγμιότυπο που σας περιέγραψα, γιατί ένας πιτσιρίκος σίγουρα το έχει κρατήσει και στοχεύει σε νίκη επί του Τσιτσιπά σε καμιά δεκαετία. Είναι ωραίο να στοχεύεις σε νίκη επί των κορυφαίων κι ακόμα καλύτερο ένας από αυτούς να είναι Έλληνας!

Ευχαριστώ πολύ τον Ανδρέα Ζουριδάκη, Διευθυντή της Les Raquettes Tennis Academy και τον συνάδελφο Στέφανο Δαμιανίδη, δημιουργό του video, που μου έστειλαν τα πιτσιρίκια τα οποία ποιος ξέρει, μπορεί να εξελιχτούν τόσο πολύ στο αγαπημένο μας άθλημα, ώστε να καταστήσουν το video συλλεκτικό.

Αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς σας έλειψε και θέλετε να τον απολαύσετε, μπορείτε να τον δείτε από κοντά να αγωνίζεται την προσεχή εβδομάδα στο τουρνουά της κοντινής μας Σόφιας μαζί με άλλους κορυφαίους αθλητές, όπως οι Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, Σταν Βαβρίνκα, Γκαέλ Μονφίς και άλλοι. Στην Σόφια λοιπόν αδέρφια, στην Σόφια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.