Πέμπτη 24/1/19: Εθνική Ημιαργία Τσιτσιπά!

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Πέμπτη 24/1/19: Εθνική Ημιαργία Τσιτσιπά!
O Χρήστος Κιούσης ανυπομονεί για τον ημιτελικό του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ράφαελ Ναδάλ...

Το bwin Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα* ξεκίνησε! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. | 21+

Την Κυριακή που μας πέρασε, όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίστηκε και απέκλεισε τον Ρότζερ Φέντερερ, ήταν μια ωραία Κυριακή αλλά εδώ που τα λέμε η τεράστια επιτυχία του Έλληνα πρωταθλητή, μας έκανε ιδανική παρέα στον πρωινό μας καφέ και στο εσχάτως εμφανισθέν στη ζωή μας brunch. Ήταν Κυριακή, δεν επλήγη η παραγωγικότητά μας, αν υπήρξε ποτέ, οπότε όλα καλά.

Την Τρίτη ξενυχτισμένοι, ανάθεμα την ταξινόμηση των ημισφαιρίων και την αλλαγή ώρας, σύραμε τα πόδια μας να εργαστούμε παρακαλώντας να ήταν η γη επίπεδη με μια μόνο ζώνη ώρας, καθορισμένη από τον Πούτιν ή τον Ερντογάν ας πούμε.

Αύριο ζω για τη στιγμή, που θα βρεθεί ο τολμηρός υπάλληλος ο οποίος θα έχει τα guts να πάει στον προϊστάμενο και θα αιτηθεί αδείας, για να παρακολουθήσει τένις! Ή για την απολαυστική απάντηση σε δημόσια υπηρεσία, «ναι ξέρετε ο αρμόδιος λείπει σήμερα, έχει άδεια λόγω Australian Open».

Μαθαίνω ότι αύριο ξεκινάει και η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Θα πάει το κυλικείο τρένο! Μπορεί και μέσα στην Αίθουσα της Ολομέλειας να ασχολούνται περισσότερο με το Eurosport Player παρά με τα επιμέρους άρθρα.

Εσύ φταις Στέφανε Τσιτσιπά, που αποσυντόνισες μια καλοκουρδισμένη χώρα και την υποχρεώνεις να μαθαίνει το forehand και το backhand, το slice και το flat service, το drop shot και τη λόμπα σε ανοίκειες ώρες!

Στα σοβαρά τώρα ο Τσιτσιπάς αύριο αντιμετωπίζει τον πιο φορμαρισμένο τενίστα του κόσμου (άποψή μου) σε έναν πολύ απαιτητικό αγώνα, ψυχολογικά και σωματικά, κι επειδή ο ίδιος ο Στέφανος θα μας καθίσει με το ζόρι μπροστά στις παντός μεγέθους οθόνες μας να τον παρακολουθήσουμε, ας είμαστε προετοιμασμένοι για έναν αγώνα που τον περιμένω ανόμοιο με τους προηγούμενους.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ είναι αριστερόχειρας, παίζει με υπερβολικό μερικές φορές spin, σπρώχνει τον αντίπαλο του πολύ πίσω από την baseline, είναι εξωφρενικά τρεχαλατζής, βασίζει πολλά στη δύναμη των χτυπημάτων του, χτυπάει το backhand με τα δυο χέρια και όπως και ο Φέντερερ έχει το δικαίωμα να λέει το “been there-done that” για κάθε περίσταση και συνθήκη.

Έχω την ελαφρώς αυθαίρετη θεώρηση των τενιστικών πραγμάτων, ότι υπάρχουν τενίστες «που σου πάνε» και τενίστες «που δε σου πάνε». Δεν το λέω επειδή ο Στέφανος έχασε και στους δυο τελικούς που τράκαρε στον Ραφαέλ Ναδάλ, αλλά επειδή το παιχνίδι τους μοιάζει πολύ διαφορετικό. Θυμηθείτε πάντως ότι στον μεταξύ τους τελικό επί αμερικανικού εδάφους, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιζε ολοένα και καλύτερα, όσο περνούσε η ώρα. Τότε έχασε στα 2 νικηφόρα σετ. Αύριο το έργο κρίνεται στα τρία νικηφόρα. Για να δούμε ρε Στέφανε…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.