Δεν «έσπασε» και τον λύγισε!

Χρήστος Κιούσης
Δεν «έσπασε» και τον λύγισε!
Χωρίς να χάσει δικό του service game ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ στο δικό του κυριαρχικό παιχνίδι σώζοντας 12 break points!

Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ και κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο το κατάφερε. Χωρίς να χάσει service game του, σβήνοντας υπερβολικά πολλά break points του Ελβετού Βασιλιά, παίζοντας σε επιθετικό ρυθμό, ανεβαίνοντας στο φιλέ και ανταλλάσσοντας χτυπήματα που άλλοι αποφεύγουν! Forehand κόντρα στο forehand του Φέντερερ, backhand κόντρα στο backhand, ό,τι αποφεύγουν όλοι οι άλλοι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς το επεδίωξε στο έπακρο.

Σε μια Rod Laver Arena που στήριξε πολύ τον Ελβετό αγαπημένο του Αυστραλιανού Open αλλά χάρισε και ζεστά χειροκροτήματα στο Έλληνα αθλητή, φανατικούς Έλληνες οπαδούς έξω από αυτήν, τους γονείς, τον αδερφό και την αδερφή του Στέφανου στο box αλλά και τον Πατρίκ Μουράτογλου να πανηγυρίζει έξαλλα τους τελευταίους γενναίους πόντους του Στέφανου.

Ο θρύλος του αθλήματος Τζον Μάκενρο εκστασιασμένος έδωσε συγχαρητήρια στον Τσιτσιπά μετά το ματς, αποθεώνοντας κυρίως τον τρόπο που έπαιξε, το τολμηρό τένις, το ανέβασμα στο φιλέ, τα επιθετικά χτυπήματα. Δεν προσπάθησε να «κλέψει» το παιχνίδι, επεδίωξε να επικρατήσει με το στυλ του Ρότζερ Φέντερερ, τα μεγάλα service, τα ποιοτικά χτυπήματα, την τόλμη στις οριακές καταστάσεις! «Μόλις παρακολουθήσατε την αλλαγή φρουράς» είπε ο Μάκενρο απευθυνόμενος στον κόσμο και πραγματικά τι καλύτερο και πιο τιμητικό να ακούσει ο Στέφανος μετά από τον σημερινό θρίαμβο.

https://www.youtube.com/watch?v=5HyNnM2E5ms#action=share

 

Τελευταία Νέα