Πότε θα δούμε τον Τσιτσιπά και τη Σάκκαρη στην Αθήνα;

Αντώνης Πατσούρας
Πότε θα δούμε τον Τσιτσιπά και τη Σάκκαρη στην Αθήνα;
Οι Έλληνες του εξωτερικού θαυμάζουν ζωντανά τους δυο Έλληνες τενίστες. Οι κάτοικοι της Ελλάδος δεν γεύονται αυτή τη χαρά.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ολυμπιακός – Χίμκι! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Το τελευταίο διάστημα, έχουν... μαλλιάσει οι γλώσσες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, να μιλούν για την τρομερή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι Έλληνες στην εξέδρα. Δημοσιογράφοι από ισχυρά ΜΜΕ του κόσμου ασχολούνται με την... τρέλα των Ελλήνων για τους δυο τενίστες, οι οποίοι τους συνδέουν με την μαμά πατρίδα.

Αυτά στην Αυστραλία. Στο Περθ, στο Σίδνεϊ, στη Μελβούρνη. Αυτά στον Καναδά, στο Τορόντο. Εκεί όπου "χτυπάει" η καρδιά του ελληνισμού! Ο Τσιτσιπάς αναφέρει στίχους από την Ιλιάδα και μαζί με την Σάκκαρη δηλώνουν πως ανατριχιάζουν όταν αγωνίζονται μπροστά σε τέτοιο κοινό και είναι περήφανοι που εκπροσωπούν την Ελλάδα.

Οικογενειακή υπόθεση

Αλήθεια πως ... έγιναν ο Στέφανος και η Μαρία αυτοί που είναι σήμερα; Η απάντηση είναι μια. Με τις θυσίες και τα χρήματα των οικογενειών τους. Η Μαρία "σπούδασε" το τένις στη Βαρκελώνη και ο Στέφανος μαζί με την οικογένεια του και τον πατέρα του, Απόστολο, που άφησε τα πάντα για να γίνει προπονητής του, γύρισαν όλο τον κόσμο! Η επιτυχία τους είναι πρώτα οικογενειακή και μετά ελληνική... Η Ελλάδα δεν έχει εκμεταλλευτεί την επιτυχία τους.

Σαν να παίζεις στην Αθήνα

Οι δυο τους, με μια ρακέτα στο χέρι γυρίζουν όλη την υφήλιο. Ο Στέφανος λέει συνεχώς πως νιώθει σαν να παίζει στην Αθήνα, όταν έχει τους Έλληνες του εξωτερικού στο πλευρό του. Αλήθεια πως θα είναι να παίζει σ' ένα μεγάλο τουρνουά στην Αθήνα; Το τελευταίο τουρνουά της ATP 250 διοργανώθηκε στην Αθήνα, το 1992, όταν και ο Στέφανος και η Μαρία δεν είχαν γεννηθεί ακόμη. Εν συνεχεία η ATP το πήρε και το έδωσε στο Εστορίλ όπου παραμένει έως σήμερα.

Είναι πολλά τα λεφτά

Αλήθεια οι Έλληνες θα δουν στη χώρα τους ένα τέτοιο τουρνουά; Είναι πολλά τα εμπόδια και μεγαλύτερο το οικονομικό. Η ATP ή η WTA για να δώσουν τουρνουά τους στην Αθήνα πρέπει να έχουν εγγυήσεις και να το... πάρουν από κάποια άλλη πόλη. Πόσο μπορεί να στοιχίσει ένα τέτοιο τουρνουά; Για τις γυναίκες που είναι και πιο... φτηνό θα πρέπει να δοθούν και 1,5 εκ ευρώ για λίγες μόνο ημέρες.

Οι πηγές του χρήματος

Η ομοσπονδία όσο και εάν προσπαθήσει δεν μπορεί να κάνει ένα τέτοιο τουρνουά. Δεν μπορεί να βρει χορηγούς που θα βάλουν τόσα χρήματα. Η Πολιτεία, που θέλει Μουντιάλ, που θέλει διεθνείς αγώνες σε πολλά σπορ, μπορεί να βοηθήσει για να δουν οι Έλληνες τα δυο "αστέρια" του τένις να παίζουν στη χώρα τους. Στο εξωτερικό οι τράπεζες είναι αυτές που είναι κυρίως οι κεντρικοί χορηγοί στα τουρνουά της ATP και της WTA. Κύρια πηγή εσόδων είναι τα εισιτήρια. Η Βουλγαρία έχει τουρνουά ATP. Η Ελλάδα γιατί δεν έχει; Ο Στέφανος και η Μαρία μπορούν να ... πιέσουν με τις επιτυχίες τους για να αποκτήσει. Αυτό πρέπει να είναι το νέο μεγάλο στοίχημα του ελληνικού τένις.

Το ελληνικό τένις

Το τένις στην Ελλάδα παρουσιάζει ανάπτυξη τα τελευταία 10 χρόνια. Υπάρχουν περισσότερα από 350 σωματεία Αντισφαίρισης σ' όλη την Ελλάδα και πάνω από 160.000 club players. Με τις επιτυχίες των δυο αθλητών μας κάθε ημέρα το άθλημα κερδίζει. Ένα παιδί; Ένα παιδί. Ένα νέο μέλος μπαίνει στην οικογένεια του ελληνικού τένις για να μάθει τα μυστικά του αθλήματος.

Brand name...

Το μεγαλύτερο brand name της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ο Γιάννης Αντετοκούμπο στο μπάσκετ. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Στο στίβο ίσως είναι η Στεφανίδη. Στην κολύμβηση είναι ο... κανένας. Στο τένις ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη. Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή σπορ που "καλλιεργεί' η Ελλάδα. Οι δυο τενίστες θα μπορούν και αυτή με ... σπρώξιμο από την Πολιτεία να γίνουν οι πρεσβευτές της Ελλάδος στον κόσμο. Ίσως πρόσωπα της νέας καμπάνιας του EOT. Ο τουρισμός είναι η "βαριά βιομηχανία" της χώρας και το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστών που έρχονται όλο το χρόνο στην Ελλάδα είναι από χώρες με παιδεία στο... τένις. Φυσικά και θα πληρώσουν για να δουν στην Ελλάδα έναν αγώνα της ATP.

Πότε θα κάνει ξαστεριά ...

Το ελληνικό τένις έχει τη χρυσή του ευκαιρία τα επόμενα χρόνια. Με "όχημα" τον Στέφανο και τη Μαρία να πάρει ένα μεγάλο τουρνουά. Αλήθεια οι Έλληνες πότε θα δουν τον Τσιτσιπά και τη Σάκκαρη; Ο Τσιτσιπάς ήταν Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη στην κατηγορία Junior και ίσως εάν φτάσει και στο Νο1 στους άνδρες να γίνει και αυτό το θαύμα.

 

Τελευταία Νέα