Το πάρτι αρχίζει: We love Australian Open

Αντώνης Πατσούρας
Το πάρτι αρχίζει: We love Australian Open
Αριθμοί, πρόσωπα, ρεκόρ για το Australian Open που θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 27 Ιανουαρίου στη Μελβούρνη.

Βwin – Πλέον μπορείς να συνδυάζεις πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα! (21+).

Το τένις στα καλύτερα του. Το Grand Slam που ανοίγει κάθε χρόνο την χρονιά στο τένις είναι φυσικά το Australian Open που "φιλοξενεί" από τις 14 έως τις 27 Ιανουαρίου, η Μελβούρνη.

Το Australian Open είναι γεμάτο με θρύλους, παραδόσεις, επικά παιχνίδια, ρεκόρ, χρήματα και πάνω απ' όλα στιγμές.

Το gazzetta.gr λίγες ώρες προ του πρώτου σερβίς σας παρουσιάζει μια σειρά από πληροφορίες που θα θέλατε να μάθετε για το Australian Open.

  1. Ο Ρότζερ Φέντερερ θα διεκδικήσει το 2019 στη Μελβούρνη το 21ο Grand Slam της καριέρας του. Φυσικά κανείς άλλος τενίστας στην ιστορία δεν έχει περισσότερα. Εάν τα καταφέρει θα έχει κερδίσει το 7ο Australian Open που θα είναι απόλυτο ρεκόρ στο τουρνουά. Έως σήμερα είναι στην κορυφή με 6 αλλά έχει συγκάτοικους τον Τζόκοβιτς και τον Έμερσον. Ο Ελβετός συμμετείχε για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό το 2000.
  2. Η Σερένα Ουίλιαμς και ο Ρότζερ Φέντερερ είναι οι αθλητές με τα περισσότερα Grand Slam που συμμετέχουν σήμερα στο Australian Open. Η Αμερικανίδα έχει 23 και ο Ελβετός 20. Η Σερένα έχει 7 Australian Open τα περισσότερα από τότε που ξεκίνησε η Open Era.
  3. Το τελευταίο του τουρνουά Grand Slam θα παίξει στη Μελβούρνη ο Άντι Μάρεϊ, που ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο τενίστας από τη Σκοτία έχει φτάσει σε 5 τελικούς αλλά δεν έχει κερδίσει ούτε ένα!
  4. Ο Ραφαέλ Ναδάλ μπορεί να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο Ρολάν Γκαρός αλλά στη Μελβούρνη τα έχει καταφέρει μόνο μια φορά. Το 2009 κερδίζοντας τον Φέντερερ στον τελικό.
  5. Το μεγαλύτερο σε διάρκεια παιχνίδι στην ιστορία του Australian Open είναι ο τελικός του 2012. Το παιχνίδι είχε διάρκεια 5 ώρες και 53 λεπτά. Ο Τζόκοβιτς κέρδισε με 5-7, 6-4, 6- 2, 6-7, 7-5 τον Ραφαέλ Ναδάλ.
  6. Το 1986 δεν διεξήχθη το τουρνουά. Το 1985 είχε γίνει τον Δεκέμβριο. Από το 1987 έως σήμερα είναι μόνιμα τον μήνα Ιανουάριο. Έχει διεξαχθεί ακόμη και Αύγουστο.
  7. Κατά την διάρκεια των αγώνων αρκετές φορές το θερμόμετρο έχει ...χτυπήσει στους 40 βαθμούς κελσίου.
  8. Το 1997 η Μαρτίνα Χίγκινς κερδίσει σε ηλικία 16 ετών και 117 ημερών το τουρνουά. Είναι η μικρότερη που ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί. Η τενίστρια από την Ελβετία το κερδίζει τρεις χρονιές στη σειρά (1997-99).
  9. Η Κινέζα Λι Να είναι η πρώτη τενίστρια από την Ασία που κερδίσει το Australian Open.
  10. Το μεγάλο τουρνουά το "φιλοξενούν" τρια court. Το Rod Laver που είναι και το μεγαλύτερο με 14.820 θεατές, το το Melbourne Arena και το Margaret Court Arena.
  11. Τα χρήματα που θα πάρουν φέτος οι νικητές είναι πιο πολλά από κάθε χρονιά! Συνολικά θα δοθούν 62.500.000 δολάρια με τους νικητές στο απλό να κερδίζουν από 4.100.000 δολάρια.
  12. Η Μάργκαρετ Κορτ έχει 11 τρόπαια. Τα 7 από αυτα τα έχει κερδίσει πριν από την Open Area.
  13. Ο Κύπριος Μάρκος Παγδατής είχε φτάσει στον τελικό το 2006 αλλά είχε ηττηθεί από τον Ρότζερ Φέντερερ.
  14. Το τουρνουά ξεκίνησε το 1905 και για τις γυναίκες το 1922. Στην αρχή οι αγώνες παίζονταν σε γρασίδι!
  15. Το Australian Open στην παλαιότερη έκδοση του έχει φιλοξενηθεί και σ' άλλες πόλεις εκτός από την Μελβούρνη. Στην κορυφή της λίστας είναι η Μελβούρνη με 55 τουρνουά και ακολουθεί με 17 το Σίδνεϊ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα