Οι «ήρωες» του Ραφαέλ Ναδάλ

Αντώνης Πατσούρας
Οι «ήρωες» του Ραφαέλ Ναδάλ
Ο Ραφαέλ Ναδάλ ανέδειξε μέσω του ιδρύματος του τρία πρόσωπα που πρέπει να είναι υπόδειγμα για όλο τον κόσμο.

Τους τρεις ανθρώπους που τον... κέρδισαν με τα κατορθώματα του ανέδειξε μέσω του Ιδρύματος του ο Ραφαέλ Ναδάλ. Ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας που είναι πάντα δίπλα στην κοινωνία και στους συνανθρώπους του που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη θεωρεί υπόδειγμα για την κοινωνία τρεις ανθρώπους.

Πρόκειται για τον Ισπανό τενίστα με αμαξίδιο Ντάνι Καβερζάτσι, τον δημοσιογράφο Αντόνιο Παμπλιέγα και τον συγγραφέα Σαρού Μπριέρλεϊ. Ο τενίστας γεννήθηκε χωρίς δεξί πόδι αλλά ξεκίνησε να "υπηρετεί" από μικρός το αγαπημένο του άθλημα και έφτασε να εκπροσωπεί την χώρα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2016 αλλά και να σπουδάζει οικονομικά.

Ο συμπατριώτης του Αντόνιο Παμπλιέγα είναι πολεμικός ανταποκριτής στην Συρία, ήταν αγνοούμενος για μεγάλο διάστημα, είχε απαχθεί αλλά αφαίθηκε ελεύθερος. Ο Μπριέρλεϊ που είναι Ινδός συγγραφέας και είδε την ιστορία της ζωής του στους κινηματογράφους το 2016 με τον τίτλο "Lion". «Και οι τρεις έκαναν την υπέρβαση. Με το πάθος και με τον ενθουσιασμό τους δείχνουν σε όλους εμάς τον δρόμο. Ακόμη και νέοι που έχουν πάρει τον στραβό δρόμο, μπορούν να παραδειγματιστούν και σίγουρα αξίζει να το κάνουν» είπε μεταξύ άλλων ο Ράφαελ Ναδάλ.

 

Τελευταία Νέα