Στην κορυφή του κόσμου η Κροατία (vid)

Αντώνης Πατσούρας
Στην κορυφή του κόσμου η Κροατία (vid)
Οι Κροάτες κέρδισαν τους Γάλλους και κατέκτησαν το Davis Cup.

Το περασμένο καλοκαίρι η Κροατία και η Γαλλία έδωσαν μια μοναδική παράσταση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας με τους "Τρικολόρ" να κερδίζουν και να κατακτούν για 2η φορά στην ιστορία τους το βαρύτιμο τρόπαιο.

Λίγους μήνες μετά οι ρόλοι αντιστράφηκαν αλλά όχι στο ποδόσφαιρο αλλά στο τένις. Η Κροατία αντιμετώπισε την Γαλλία στον τελικό του Davis Cup που διεξήχθη στο Λιλ, την κέρδισε με 3-1 και κατέκτησε την κορυφή!

Στις αναμετρήσεις του τελικού, ο Μπόρνα Τσόριτς νίκησε με 6-2, 7-5, 6-4 τον Ζερεμί Σαρντί και ο Μάριν Τσίλιτς με 6-3, 7-5, 6-4 το Τζο Βιλφρέντ Τσονγκά. Στην συνέχεια οι Γάλλοι πήραν το διπλό με τους Πιέρ Ιγκ Ερμπέρ, Νικολά Μαχούτ, οι οποίοι νίκησαν με 6-4, 6-4, 3-6, 7-6(3) τους Ιβάν Ντόντιγκ και Μάτε Πάβιτς, ωστόσο σήμερα ο Μάριν Τσίλιτς επικράτησε με 7-6(3), 6-3, 6-3 του Λούκας Πουίγ και ο τελικός ολοκληρώθηκε, με την Κροατία να κατακτά το τρόπαιο για δεύτερη φορά μετά το 2005.

Από την δική της μεριά η Γαλλία έχει κατακτήσει το τρόπαιο 10 φορές κι αυτή ήταν η φορά που έφτασε στον τελικό χωρίς να νικήσει, σε μια διοργάνωση που διεξήχθη για τελευταία φορά με αυτή την μορφή. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τις περισσότερες κατακτήσεις (32) έχουν οι ΗΠΑ.

 

Τελευταία Νέα