Ο Νόλε «μας έφτιαξε» το Σαββατοκύριακο

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Ο Νόλε «μας έφτιαξε» το Σαββατοκύριακο
Ο Χρήστος Κιούσης φιλοξενούμενος της Peugeot, platinum partner της ATP γράφει από το Λονδίνο για τον άνθρωπο-λάστιχο Νόβακ Τζόκοβιτς, ένα από τους εντυπωσιακότερους αθλητές που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει από κοντά.

Υπάρχουν οι παίκτες με το πολύ αποτελεσματικό σερβίς, υπάρχουν οι παίκτες “με πόδια” που επιστρέφουν τα πάντα, αυτοί που ανεβαίνουν με αυτοπεποίθηση στο φιλέ, εκείνοι με το δολοφονικό forehand κι εκείνοι που αρέσκονται σε backhand down the line, για να ξεράνουν τον αντίπαλο. Υπάρχει κι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ένας αθλητής φτιαγμένος θαρρείς από λάστιχο, που κάνει τους αντιπάλους του συχνά να απελπίζονται, χάνοντας και οι ίδιοι την πίστη ότι μπορούν να τον υποτάξουν, όσο καλά κι αν παίξουν.

Κάτι τέτοιο πρέπει να βίωσε μπροστά στα μάτια μας κι ο Μάριν Τσίλιτς χτες βράδυ κατά τη διάρκεια του 1ου σετ κόντρα στον Σέρβο Superman, Ο 30χρονος Κροάτης μπήκε στο γήπεδο με τον τίτλο του άσου στο σερβίς και πραγματικά σέρβιρε με θαυμαστή ποικιλία, πότε με ταχύτητες κοντά στα 105-110 mph και slice serve ακόμα και σαν επιλογή 1ου σερβίς ανοίγοντας το γήπεδο και σημαδεύοντας εύστοχα την άλλη γωνία στο δεύτερο χτύπημα και πότε με την επιλογή του flat serve των 135 mph που πίεζε τον Νόβακ Τζόκοβιτς και δυσκόλευε τα return του.

Κι όμως ο πρωταγωνιστής server του πρώτου ήταν τελικά ο Τζόκοβιτς που πήρε 27 συνεχόμενους πόντους στο σερβίς του! Συνολικά το νούμερο αυτό κατέληξε στους 31 συνεχίζοντας στο 2ο set κι όταν του το θύμισαν στο after match interview εκείνος χαμογέλασε και σχολιάσε: “Με τόσο καλούς server στον όμιλό μου, τον Τσίλιτς, τον Ζβέρεφ και τον Ίσνερ προφανώς το ζητούμενο για μένα δεν ήταν να τους ανταγωνιστώ στην ταχύτητα αλλά στην ακρίβεια των σερβίς κι αυτό προσπάθησα να κάνω. Το πιο σημαντικό πάντως ήταν η ποιότητα των πρώτων χτυπημάτων μου μετά το σερβίς παρά το ίδιο το σερβίς.”

Μ΄ αυτά και με κείνα ο Κροάτης Τσίλιτς που έπαιξε καταπληκτικά στο πρώτο set κι έφτασε πολύ κοντά στο να το κατακτήσει, εμφανίστηκε λιγότερο ανταγωνιστικός στο 2ο set, το οποίο ο Νόλε κατέκτησε με 6-2 αποφασισμένος να βγει γρήγορα από το court, για να εξασφαλίσει στο σώμα του λίγη extra ξεκούραση. Καθόλου δε βιάστηκε να αποχωρήσει στα αποδυτήρια, αφού έμεινε επί πολλή ώρα να υπογράφει αυτόγραφα,τις γιγάντιες μπάλες σουβενίρ και να βγάζει selfies με τους θαυμαστές του πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν τη σημαία της Σερβίας στα χέρια τους.

O Νόλε απόψε περιμένει τον φιλόδοξο Νοτιοαφρικάνο Κέβιν Άντερσον στο δεύτερο ημιτελικό στις 22:00 ώρα Ελλάδας και όπως δήλωσε “θα είναι άλλο ένα ματς απέναντι σε έναν εξαιρετικό server που κάνει πάντως πολλά πράγματα σπουδαία μέσα στο γήπεδο κι έχει παίξει πολύ καλό τένις ειδικά κατά τις πρώτες μέρες της εβδομάδας.”

Το σίγουρο είναι πως διοργανωτές, χορηγοί και θεατές τρίβουν με ικανοποίηση τα χέρια τους μπροστά στην προοπτική να βρεθούν αντιμέτωποι αύριο στον μεγάλο τελικό ο νούμερο 1 τενίστας στον κόσμο και ο κατά τη γνώμη πάρα πολλών και σίγουρα του λονδρέζικου κοινού ο μεγαλύτερος τενίστας όλων των εποχών, που κυνηγά τον 100ο ATP τίτλο του.

Fist things first όπως λένε και στο Λονδίνο, οπότε ετοιμαστείτε για συναρπαστικούς ημιτελικούς: Το μεσημέρι αναμετρώνται Φέντερερ και Ζβέρεφ ενώ το βράδυ Τζόκοβιτς και Άντερσον κι εμείς χάρη στην Peugeot, platinum partner της ATP, θα είμαστε εκεί για το gazzetta. Let's play.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.