Tην πρόκριση στα πλέι οφ η εθνική γυναικών!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Tην πρόκριση στα πλέι οφ η εθνική γυναικών!
Η εθνική ομάδα των γυναικών, αποτελούμενη από τις Μαρία Σάκκαρη και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου επικράτησε 2-1 της Αιγύπτου στο Τατόι Club και προκρίθηκε στα πλέι οφ για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία της ευρωαφρικανικής ζώνης του Fed Cup.

Στο πρώτο ματς η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, αν και έκανε νευρικό ματς λόγω του άγχους, επικράτησε 6-2, 6-3 της Ντόνα Άμπο Χαμπάγκα, δίνοντας προβάδισμα στη χώρα μας με 1-0.

Σειρά πήρε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία χρειάστηκε μόλις 53 λεπτά για να κάμψει την Σάντρα Σαμίρ με 6-0, 6-0!

Το τρίτο ματς του διπλού είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την «γαλανόλευκη» να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τάσος Μπαβέλας, επέλεξε τις Σάκκαρη-Γραμματικοπούλου προκειμένου το δίδυμο που φιλοδοξεί να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο διπλό, να κερδίσει χρόνο συμμετοχής.

Σε ένα παιχνίδι με αρκετά νεύρα, οι Ελληνίδες ξεκίνησαν υποτονικά χάνοντας το πρώτο σετ, ωστόσο, μπήκαν δυνατά στο δεύτερο κάνοντας μπρέικ. Μία υπόδειξη του διαιτητή στην Μαρία Σάκκαρη, σύμφωνα με την οποία ακούμπησε φιλέ και σήμανε το 1-1, με την αρχηγό της εθνικής ομάδας να... ανεβάζει θερμοκρασία, το ματς να διακόπτεται για κάποια λεπτά, αφού ζητούσε από τον διαιτητή να της πει με ποιο χέρι ακούμπησε το φιλέ.

Ο διαιτητής εν μέσω αποδοκιμασιών έδωσε τον πόντο στην Αίγυπτο, η οποία πήρε πίσω το μπρέικ, με τα αίματα ωστόσο να ανάβουν για τις δύο Ελληνίδες, οι οποίες πήραν άνετα το δεύτερο. Η ομάδα της Αιγύπτου η οποία αιτήθηκε στον διαιτητή να τους δώσει πόντο επειδή είχαν ενοχληθεί από το κοινό, προκάλεσε νέα μικρή διακοπή και ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό στο ελληνικό δίδυμο, το οποίο τελικά γνώρισε την ήττα με 6-1, 2-6, 6-3.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίζεται αύριο στις 11 το πρωί με την Δανία και νίκη θα σημάνει την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου και διασταύρωση στα πλέι οφ, με τη δεύτερη ομάδα του β' ομίλου, η οποία αποτελείται από: Λουξεμβούργο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ισραήλ και Νορβηγία.

 

Τελευταία Νέα