Ο Ρότζερ για το 20ο και ο Τσίλιτς για το 2ο...

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ο Ρότζερ για το 20ο και ο Τσίλιτς για το 2ο...
Ο κάτοχος του Αυστραλιανού, Ρότζερ Φέντερερ αντιμετωπίζει το πρωί της Κυριακής στις 10:30 τον Μαρίν Τσίλιτς προκειμένου να διατηρήσει να σκήπτρα του και να φτάσει τους 20 τίτλους καριέρας σε γκραν σλαμ!

Από την άλλη ο Κροάτης, θα παλέψει προκειμένου προσθέσει στο παλμαρέ του τον 2ο τίτλο σε γκραν σλαμ, έπειτα από εκείνον στο Αμερικανικό Όπεν το 2014.

Ρότζερ Φέντερερ και Μαρίν Τσίλιτς θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για 10η φορά, με τον πρώτο να έχει αναδειχθεί νικητής 8 φορές. Η μοναδική φορά που ο Κροάτης είχε νικήσει ήταν στα ημιτελικά του Αμερικανικού Όπεν, τη σεζόν που αναδείχθηκε νικητής

Στην 3η του παρουσία σε τελικό γκραν σλαμ o 29χρονος Τσίλιτς, θα επιδιώξει να πάρει εκδίκηση από τον Φέντερερ για τον χαμένο τελικό στο Γουίμπλεντον πέρυσι και να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην Μελβούρνη.

Από την άλλη ο Φέντερερ, ο οποίος εξ αρχής είχε ξεκαθαρίσει ότι βρίσκεται στην Μελβούρνη για τον τίτλο, αγωνίζεται για 30η φορά στην καριέρα του σε τελικό γκραν σλαμ, με μόνο στόχο το 20ο τρόπαιο και 6ο Αυστραλιανό.

Αν τα καταφέρει θα ισοφαρίσει το ρεκόρ των Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρόι Έμερσον.

Η «μπουλντόζα» των ρεκόρ φτάνει στον τελικό χωρίς να έχει χάσει ούτε σετ, κάτι που είχε πετύχει πέρυσι στο Γουίμπλεντον. Αν το πετύχει θα είναι η τρίτη φορά που το καταφέρνει σε γκραν σλαμ διοργάνωση. Μέχρι στιγμής οι μόνοι τενίστες που έχουν 3 τίτλους γκραν σλαμ χωρίς να έχουν παραχωρήσει σετ είναι οι Μπιορν Μποργκ και Ράφα Ναδάλ.

Ρότζερ Φέντερερ και Μαρίν Τσίλιτς πριν από έξι μήνες βρέθηκαν να κάνουν μαζί διακοπές στις Μαλδίβες και δεν έχασαν την ευκαιρία να προπονηθούν, με το τροπικό κλίμα να τους ευνοεί όπως είπε αστειευόμενος ο Ελβετός, ο οποίος φαίνεται να μην έχει καταλάβει για πότε βρέθηκε στον τελικό: «Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο γρήγορα πέρασε αυτή η εβδομάδα. Δεν είναι τόσο εύκολο να βρίσκεσαι στους τελικούς. Πάντα χρειάζεται να γίνει πολύ δουλειά κατά τη διάρκεια του τουρνουά.»

Από την πλευρά του ο Κροάτης επεσήμανε: «Δεν ανυπομονώ για ρεβάνς. Δεν μπορούσα να τα δώσω όλα στο Wimbledon και αυτό συμβαίνει καμιά φορά. Είναι θαυμάσιο πάντως που θα είμαι σε άλλον έναν τελικό και θα έχω την ευκαιρία να κερδίσω ένα Grand Slam. Παίζω πολύ καλό τένις και είμαι ενθουσιασμένος με το ξεκίνημά μου στο 2018»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα