Ωρα τελικού στη Μελβούρνη

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ωρα τελικού στη Μελβούρνη
Σιμόνα Χάλεπ και Καρολίν Βοζνιάκι κοντράρονται το πρωί (10:30) του Σαββάτου με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο του πρώτου γκραν σλαμ της χρονιάς.

Οι δύο τενίστριες έχουν βρεθεί στο παρελθόν αντιμέτωπες 6 φορές με την Δανή να προηγείται 4-2 στις νίκες.

Συγκεκριμένα, η Βοζνιάκι μετρά δύο νίκες μέσα στο 2017 επί της Χάλεπ σε WTA Finals και Ίστμπουρν, με την αμέσως προηγούμενη συνάντηση τους να είναι το 2015 στην Στουτγκάρδη.

Τα ποσοστά βέβαια σε σκληρή επιφάνεια καθιστούν τις δύο αντιπάλους ισοδύναμες, αφού μοιράζονται από δύο νίκες.

H Kαρολίν Βοζνιάκι έχει δύο παρουσίες σε τελικό γκραν σλαμ, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει ποτέ να σηκώσει κούπα. Το 2009 και 2014 είχε βρεθεί στον τελικό του Αμερικανικού Όπεν, γνωρίζοντας την ήττα την πρώτη φορά από την Κιμ Κλάιστερς και πέντε χρόνια μετά από την Σερένα Γουίλιαμς.

Δύο χαμένους τελικούς έχει στο παλμαρέ της και η Σιμόνα Χάλεπ. Η Ρουμάνα βρέθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός το 2014 και το 2017, δίχως ωστόσο να καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο. Την πρώτη φορά η Μαρία Σαράποβα ήταν εκείνη που της το είχε στερήσει, ενώ πέρυσι ηττήθηκε στον τελικό από την Γελένα Οσταπένκο.

Η νικήτρια τα παίρνει όλα στον αυριανό τελικό, καθώς το Νο 1 και Νο 2 του κόσμου μαζί με το τρόπαιο, τα χρήματα και τη δόξα θα κατακτήσει και την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

 

Τελευταία Νέα