Κύργιος vs Nτιμιτρόφ

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Κύργιος vs Nτιμιτρόφ
Νικ Κύργιος και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ ετοιμάζονται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους, αύριο (21/01) στις 10:00 ώρα Ελλάδας για τον 4ο γύρο, σε ένα από τα ματς που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της αυριανής 7ης ημέρας του Αυστραλιανού Όπεν.

Ο Ελληνοαυστραλός, ο οποίος απέσυρε τη συμμετοχή του από τα διπλά, στα οποία αγωνιζόταν σήμερα με παρτενέρ τον συμπατριώτη του Ματ Ράιντ, κόντρα στους Γάλλους Σαρντί και Μάρτιν, αποφάσισε να ξεκουραστεί και να συγκεντρωθεί στους αγώνες του απλού.

Την περασμένη Πέμπτη νίκησε με τον Ράινετ τους Νίκολα Μονρό και Τζον Πάτρικ Σμιθ με 6-4, 5-7, 7-6 (4), για τον πρώτο γύρο του διπλού και την ακριβώς επόμενη ημέρα, βρέθηκε να προσπαθεί να αντλήσει τα τελευταία αποθέματα ενέργειας που του είχαν απομείνει για να κάμψει την αντίσταση του Τζο Γουίλφρεντ Τσόνγκα. Τα κατάφερε εν μέσω καύσωνα και μετά κόπων και βασάνων κατακτώντας τη νίκη με 7-6 (5), 4-6, 7-6 (6), 7-6 (5).

Μάλιστα, στη διάρκεια του αγώνα αναρωτήθηκε φωναχτά γιατί αγωνίζεται και στα διπλά, δείχνοντας φανερά εκνευρισμένος με την επιλογή του.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, κατάλαβε το λάθος τους και αν μη τι άλλο θα πάει ξεκούραστος στον αγώνα κόντρα στον Βούλγαρο.

Κύργιος και Ντιμιτρόφ έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν 3 φορές με τον τελευταίο να προηγείται 2-1 στις νίκες.

Τελευταία τους αναμέτρηση ήταν προ μίας εβδομάδας στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, όπου ο Κύργιος νίκησε στα ημιτελικά με 3-6, 6-1, 6-4. Ο Βούλγαρος είχε κερδίσει το 2017 στον τελικό του Σινσινάτι και το 2015 στους «64» του Ίντιαν Γουέλς με 7-6(2), 3-6, 7-6(4).

 

Τελευταία Νέα