Τα Gazzetta Awards του Στέφανου Τσιτσιπά!

Gazzetta Awards Gazzetta Awards
Τα Gazzetta Awards του Στέφανου Τσιτσιπά!
Λίγο πριν πέσει και για φέτος η αυλαία των Gazzetta Awards, o εκ των υποψηφίων για αθλητή της χρονιάς, Στέφανος Τσιτσιπάς παίρνει τον… ρόλο του ψηφοφόρου κι αναδεικνύει τους δικούς του κορυφαίους.

Κορυφαίος αθλητής: Ψηφίζω τον εαυτό μου, ήταν καλύτερη χρονιά από την προηγούμενη και κατάφερα να φτάσω σε επιτυχίες που δεν μπορούσα να φανταστώ. Κατάφερα κάποια πράγματα που περίμενα να έρθουν αργότερα, ένα από αυτά ήταν η πορείας μου σε Ρολάν Γκαρός και Γουίμπλεντον, όπως και η κατάκτηση του Challenger στη Γένοβα, έφτασα σε δύο τελικούς και ήμουν ανάμεσα στους 9 καλύτερους νέους αθλητές στον κόσμο.

Κορυφαία αθλήτρια: Θα πω την Μαρία Σάκκαρη έκανε επίσης τρομερή χρονιά, μας έκανε περήφανους με τα αποτελέσματα και ήταν νομίζω τιμή για την χώρα να εκπροσωπείται από δύο αθλητές σε ατομικά αγωνίσματα. Επίσης η Μαρία είχε πολύ καλά αποτελέσματα σε γκραν σλαμ, συνολικά καλύτερη πορεία από πέρυσι και την ευκαιρία να παίξει στο κεντρικό γήπεδο του US Open κόντρα στην Γουίλιαμς, το οποίο ήταν σίγουρα τρομερό συναίσθημα.

Προπονητής της χρονιάς: Θα πω πατέρα μου κι ας μην είναι υποψήφιος, διότι έπρεπε να ταξιδεύει όλη τη χρονιά μαζί μου, επί 35 εβδομάδες κάτι που πολύ λίγοι πατεράδες το κάνουν. Με βοήθησε πολύ αγωνιστικά με το τένις μου, αλλά και στο να πάρω κάποιες αποφάσεις.

Ομάδα της χρονιάς: Θα επιλέξω την εθνική ομάδα νέων ανδρών, γιατί αγωνίζεται ο Νίκος Δελαγραμμάτικας, με τον οποίο ήμασταν συμμαθητές και είμαι πολύ περήφανος για εκείνον. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο άθλημα. Μικρός 9-10 ετών είχα επιλέξει ως άθλημα επιλογής στο σχολείο το κολύμπι και προπονούμασταν στις εγκαταστάσεις του Λαιμού, όπου έβλεπα πόσο απαιτητικό άθλημα είναι.

Αθλητής με αναπηρία της χρονιάς: Ο Σεΐτής, γιατί ο στίβος είναι ένα πολύ δύσκολο άθλημα, ειδικά όταν μιλάμε για άτομα με αναπηρία, που πρέπει να φτάσουν σε τόσο υψηλά επίπεδα. Ενας ακόμη λόγος που διαλέγω τον Σεΐτη είναι γιατί μου αρέσουν πολύ οι ταχύτητες, έχω μεγαλώσει με τον Μπολτ.

Sustenium Fair Play της χρονιάς: Επιλέγω τους εκπροσώπους από την πυγμαχία, γιατί αυτό που έκαναν ήταν ο ορισμός του fair play

Οι υποψήφιοι είναι πολλοί, με σημαντικές αθλητικές διακρίσεις. Μπες τώρα στο ψηφιακό σου ψηφοδέλτιο για να διαλέξεις τους κορυφαίους και να καταχωρήσεις την ψήφο σου.

Το gazzetta.gr συνεχίζει την παράδοση, που εξελίσσεται σε θεσμό, και σε καλεί να ξεχωρίσεις τους κορυφαίους με την ψήφο σου, στην μεγαλύτερη ετήσια αθλητική ψηφοφορία που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, η οποία φέτος γίνεται με την υποστήριξη του Sustenium Plus! Τα ρεκόρ των δύο προηγούμενων ετών, με τις ψήφους πλέον να έχουν σπάσει το φράγμα των 50.000, δείχνουν το μέγεθος της απήχησης και την βαρύτητα αυτών των διακρίσεων για τους Ελληνες και τις Ελληνίδες του αθλητισμού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Gazzetta Awards
Gazzetta Awards