Oλική ανατροπή για Ντιμιτρόφ!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Oλική ανατροπή για Ντιμιτρόφ!
Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 6-4 στο πρώτο σετ, όμως στην συνέχεια πέτυχε ολική ανατροπή επικρατώντας 4-6, 6-0, 6-3 του Τζακ Σοκ και εξασφαλίζοντας το «εισιτήριο» για τον τελικό του ΑΤP Finals.

O Βούλγαρος αξιοποίησε 4ο ματς πόιντ έπειτα από δύο ώρες παρά 49'' και έφτασε αήττητος στον τελικό της σημαντικότερης διοργάνωσης της καριέρας του.

Αυτή ήταν η 5η αναμέτρηση μεταξύ των Ντιμιτρόφ και Σοκ, με τον πρώτο να μειώνει σε 2-3 στις νίκες, αντίστοιχα.

Η πορεία του ως τον τελικό της διοργάνωσης θα τον φέρει στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, την υψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ o ίδιος και Βούλγαρος τενίστας, ενώ σε περίπτωση νίκης θα φτάσει στο Νο 3.

Ο Ντιμιτρόφ θα προσπαθήσει να κλείσει την εξαιρετική φετινή χρονιά με τον ιδανικότερο τρόπο απέναντι στον Νταβίντ Γκοφάν, με τον οποίο έχουν συναντηθεί στο παρελθόν 8 φορές με τον Βούλγαρο να μετρά 7 νίκες.

Ο Βέλγος πέτυχε την μοναδική του νίκη φέτος στα προημιτελικά του Ρότερνταμ, με την πιο πρόσφατη αναμέτρηση τους να είναι στους ομίλους της διοργάνωσης, όπου ο Ντιμιτρόφ επικράτησε 6-0, 6-2.

Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ έχει στο παλμαρέ του συνολικά 7 τίτλους εκ των οποίων τους 3 τους κατέκτησε φέτος σε Σινσινάτι, Σόφια και Μπρισμπέιν, ενώ το φετινό του ρεκόρ είναι 48-19.

 

Τελευταία Νέα