Oλική ανατροπή για Ντιμιτρόφ!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Oλική ανατροπή για Ντιμιτρόφ!
Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 6-4 στο πρώτο σετ, όμως στην συνέχεια πέτυχε ολική ανατροπή επικρατώντας 4-6, 6-0, 6-3 του Τζακ Σοκ και εξασφαλίζοντας το «εισιτήριο» για τον τελικό του ΑΤP Finals.

O Βούλγαρος αξιοποίησε 4ο ματς πόιντ έπειτα από δύο ώρες παρά 49'' και έφτασε αήττητος στον τελικό της σημαντικότερης διοργάνωσης της καριέρας του.

Αυτή ήταν η 5η αναμέτρηση μεταξύ των Ντιμιτρόφ και Σοκ, με τον πρώτο να μειώνει σε 2-3 στις νίκες, αντίστοιχα.

Η πορεία του ως τον τελικό της διοργάνωσης θα τον φέρει στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, την υψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ o ίδιος και Βούλγαρος τενίστας, ενώ σε περίπτωση νίκης θα φτάσει στο Νο 3.

Ο Ντιμιτρόφ θα προσπαθήσει να κλείσει την εξαιρετική φετινή χρονιά με τον ιδανικότερο τρόπο απέναντι στον Νταβίντ Γκοφάν, με τον οποίο έχουν συναντηθεί στο παρελθόν 8 φορές με τον Βούλγαρο να μετρά 7 νίκες.

Ο Βέλγος πέτυχε την μοναδική του νίκη φέτος στα προημιτελικά του Ρότερνταμ, με την πιο πρόσφατη αναμέτρηση τους να είναι στους ομίλους της διοργάνωσης, όπου ο Ντιμιτρόφ επικράτησε 6-0, 6-2.

Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ έχει στο παλμαρέ του συνολικά 7 τίτλους εκ των οποίων τους 3 τους κατέκτησε φέτος σε Σινσινάτι, Σόφια και Μπρισμπέιν, ενώ το φετινό του ρεκόρ είναι 48-19.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα