Tίτλοι τέλους για την Χίνγκις!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Tίτλοι τέλους για την Χίνγκις!
H Mαρτίνα Χίνγκις ρίχνει τίτλους τέλους οριστικά στην καριέρα της.

Η 37χρονη Ελβετίδα, η οποία είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό το 2007 για χρήση κοκαΐνης-κάτι που η ίδια ποτέ δεν παραδέχτηκε- είχε ανακοινώσει τότε την απόσυρση της από την αγωνιστική δράση.

Έξι χρόνια αργότερα η νεότερη τενίστρια που κατέκτησε το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης σε ηλικία 16 ετών, ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, προκειμένου να αγωνιστεί σε διπλά και μικτά.

Η επιλογή της να επιστρέψει για δεύτερη φορά (είχε αποσυρθεί και το 2003 λόγω τραυματισμού) τη δικαιώνει κατακτώντας τέσσερις τίτλους γκραν σλαμ και 13 στο σύνολο στα διπλά, έχοντας πανηγυρίσει στο από 5 από το 1997 έως το 2007 που σταμάτησε.

Η ανακοίνωση της Χίνγκις στο Facebook:

"Γεια σε όλους!

Τώρα που η γάτα είναι έξω από την τσάντα, είμαι εδώ για την τρίτη και τελευταία φορά. Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψω ότι σχεδόν 23 χρόνια πριν, πραγματοποιούσα το επαγγελματικό μου ντεμπούτο. Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν από τα πιο συναρπαστικά της ζωής μου, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά, αλλά πιστεύω πως ήρθε η ώρα να αποσυρθώ, κάτι που θα κάνω μετά τον τελευταίο μου αγώνα στη Σιγκαπούρη.

Αισθάνομαι πολύ τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω αυτό το θαυμάσιο άθλημα για τόσα πολλά χρόνια. Το τένις ήταν πάντα το πάθος μου και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για όλη τη στήριξη που είχα από τη μητέρα μου, που μου δίδαξε αυτό το παιχνίδι. Χάρη στους χορηγούς, στους συνεργάτες, στους συναδέλφους μου και σε όλους όσοι βοήθησαν για την ευκολότερη περιήγησή μας στο tour. Ευχαριστώ την ομάδα μου, τους φίλους και την οικογένειά μου, που με βοηθούσε συνεχώς για να έχω κίνητρα και έμπνευση. Και φυσικά ευχαριστώ τους φιλάθλους. Εσείς ήσασταν εκείνοι που με υποστηρίζατε σε δύσκολες στιγμές και πανηγυρίζατε μαζί μου τις μέρες των θριάμβων. Εσείς και η αγάπη μου για το παιχνίδι, με έφερναν πίσω όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτό δεν είναι αντίο. Όπως μας δείχνει η ιστορία, δεν ήμουν σε θέση να μείνω μακριά από το τένις για πολύ καιρό στο παρελθόν. Ανυπομονώ να δω τι νέες προκλήσεις βρίσκονται μπροστά μου. Πιστεύω πως ακόμα καλύτερα πράγματα θα έρθουν και θα συνεχίσω να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου μαζί σας.

Με αγάπη και εκτίμηση, η Martina."

 

Τελευταία Νέα