Σερένα - Σαράποβα: Το ραντεβού δυο κόσμων!

Αντώνης Πατσούρας
Σερένα - Σαράποβα: Το ραντεβού δυο κόσμων!
Η μεγάλη μάχη της πρεμιέρας του US Open ανάμεσα στην Σερένα Ουίλιαμς και την Μαρία Σαράποβα την Τρίτη (02:00).

Η μάχη των δυο κόσμων. Σ' άλλες εποχές ένα παιχνίδι τένις ανάμεσα σε Ρωσίδα και Αμερικανίδα θα είχε και πολιτική χροιά.

Τα χρόνια του "Ψυχρού Πολέμου" έχουν περάσει όμως και η αλήθεια είναι ότι στο US Open η Ρωσία είναι... φτωχή συγγενής και οι ΗΠΑ το απόλυτο αφεντικό.

Στην ιστορία του US Open, που μετράει 139 χρόνια, μόνο τρεις φορές σε άνδρες και γυναίκες η Ρωσία έχει κερδίσει τίτλο. Όλους και όλους μέσα σε έξι χρόνια την περασμένη δεκαετία.

Στους άνδρες ο Σάφιν και στις γυναίκες η Κουζνέτσοβα και η Σαράποβα.

Η όμορφη Μαρία κέρδισε το US Open το 2006 κερδίζοντας το 2ο Grand Slam της καριέρας της μετά από το Wimbledon του 2004.

Η Σαράποβα θα εισέλθει την Τρίτη (02:00, Eurosport) στη "μάχη" του US Open απέναντι στην "μεγάλη κυρία" του τουρνουά την Σερένα Ουίλιαμς με τα 6 τρόπαια.

Η Ρωσίδα με την Αμερικανίδα θα παίξουν για 1η φορά στο US Open και για 23η στην ιστορία.

Φυσικά η Σερένα έχει τη... μερίδα του λέοντος με 19 νίκες και η Μαρία έχει μόλις 3! Η ήττα που... πόνεσε την Σερένα ήταν εκείνη στον τελικό του Wimbledon το 2004 με 6-1, 6-4.

Σε τελικούς σε Grand Slam έπαιξαν το 2007 και το 2015 στο Australian Open με την Αμερικανίδα να έχει 2/2 νίκες. Σε σκληρή επιφάνεια η Σαράποβα έχει κερδίσει μόλις μια φορά την Ουίλιαμς το 2004 με 2-1 στο WTA Championships.

Οι δυο τους δεν έχουν ιδιαίτερες σχέσεις. Η ουσία είναι ότι η Σερένα στα 38 της χρόνια συνεχίζει να είναι στο top-10, να παίζει στον τελικό του Wimbledon, και το 2018 να είναι στον τελικό του US Open.

Η Σαράποβα από την άλλη που είχε και θέματα με τραυματισμούς έχει... πέσει στο Νο81 και αν και έξι χρόνια μικρότερη από την αντίπαλο της συνήθως σταματάει πλέον στον 1ο γύρο σε μεγάλα τουρνουά.

Το τελευταίο τους παιχνίδι σε Grand Slam ήταν το 2018 στο Australian Open με την Σερένα να κερδίζει με 6-4, 6-1 την Σαράποβα στα προημιτελικά.

Η Σαράποβα κέρδισε 2 φορές το 2004 και μια 3η το 2018 σ' έναν αγώνα που η αντίπαλος της δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού.

 

US OPEN Τελευταία Νέα