Τσιτσιπάς: Το απόγευμα της 9ης Ιουνίου 2019

Τσιτσιπάς: Το απόγευμα της 9ης Ιουνίου 2019
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αρχίζει και δεν σκοπεύει να τελειώσει σύντομα στο Roland Garros.

Το απόγευμα της 9ης Ιουνίου 2019 ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα είναι 20 ετών και 301 ημερών.

Ο Έλληνας τενίστας διανύει την 3η του σεζόν στο Tour και έχει ήδη κατακτήσει 3 τίτλους ενώ έχει και 4 χαμένους τελικούς. Οι δυο από αυτούς είναι σε Masters.

Ποιο είναι το αθλητικό γεγονός της 9ης Ιουνίου 2019; Μα, ο τελικός του Roland Garros.

Ο Ισπανός Ράφα Ναδάλ που είναι και ο "Βασιλιάς" του Roland Garros έχει χάσει μόνο δυο παιχνίδια στην ιστορία του στο τουρνουά, στο οποίο μετράει 11 τίτλους, και φέτος παρά την "λάμψη" της Ρώμης ίσως έρθει και η 3η ήττα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε το 2019 στο Australian Open στον ημιτελικό και εάν στο Παρίσι κερδίσει τον Ναδάλ θα παίξει στον τελικό του Roland Garros.

Από το στόμα του Νόβακ Τζόκοβιτς πρόσφατα ... βγήκε η φράση "Είσαι το μέλλον του τένις". Ήταν μια αναφορά στον ηττημένο της Μαδρίτης, Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο παίκτης που είναι σήμερα στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης είναι κατά τους Άγγλους το 4ο φαβορί για να κερδίσει τον τίτλο στο Παρίσι.

Στη Μαδρίτη ο Ναδάλ έχασε από τον Τσιτσιπά στο χώμα. Τότε δήλωσε πως είχε προβλέψει την άνοδο του Έλληνα και την είσοδο του στο top-10. Δεν είχε προβλέψει πως θα τον κερδίσει όμως...

Η ATP σε πρόσφατο της αφιέρωμα αναφέρει ότι ο Αθηναίος είναι μέσα στους "5" που μπορεί να αφήσουν εκτός Roland Garros τον Ισπανό.

Μια μεγάλη φίρμα του παρελθόντος, ο Ματς Βιλάντερ, που παρακολουθεί από κοντά τον Τσιτσιπά, δήλωσε πως έχει ελπίδες για την έκπληξη στο Παρίσι ενώ όλο και περισσότεροι... παλιοί μιλούν για ημιτελικό.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Roland Garros στην προαναγγελία της πρεμιέρας γράφτηκε ότι εάν ο Τσιτσιπάς κατακτήσει τον τίτλο θα είναι ο νεότερος μετά το 2006 τότε που ο Ναδάλ τον είχε κερδίσει σε ηλικία 20 ετών και 8 ημερών.

Σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει 29 (!) στο φετινό Tour, έχει τους περισσότερους τίτλους (2) και τους περισσότερους τελικούς (4). Μέσα στο 2019 έχει κερδίσει από μια φορά τον Ναδάλ και τον Φέντερερ που μπορεί να "συναντήσει" στο Παρίσι πριν τον τελικό και γιατί όχι να μην τους κερδίσει ξανά...

Το απόγευμα της 9ης Ιουνίου που είναι προγραμματισμένος ο τελικός στο Παρίσι ίσως υπάρχει Έλληνας στον τελικό. Μ' αυτά που έχει πετύχει έως τώρα κάποιοι θα πουν ότι το περίμεναν...

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει τραβήξει τον δρόμο του ο οποίος δεν κρύβει αδιέξοδα και παγίδες αλλά μόνο εμπόδια που ξεπερνάει με σχέδιο.

Στον "Παίκτη" για τον Ντοστογιέφσκι: «Το βασικό είναι το παιχνίδι. Μόνο να ξέρατε πως σε τραβάει». Παίζεις για να ξεπερνάς τα όρια σου... Αυτό δεν είναι και το πλάνο του Στέφανου;

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα