Australian Open: Η γιορτή αρχίζει σε 40 ημέρες

Αντώνης Πατσούρας
Australian Open: Η γιορτή αρχίζει σε 40 ημέρες
Οι σταθερές αξίες, οι μεγάλες ελπίδες και εκείνοι που δεν θα δούμε στο Australian Open 2020.

Το Grand Slam της Ωκεανίας και της Ασίας θα διεξαχθεί το 2020 στη Μελβούρνη από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου.

Είναι φυσικά το Australian Open και είναι το 1ο Grand Slam της χρονιάς. Το 2020 θα δούμε την 108η έκδοση του τουρνουά στο οποίο για 2 εβδομάδες θα δούμε τους κορυφαίους και κορυφαίες τενίστες του κόσμου.

Για τη μεγάλη γιορτή του τένις απομένουν 40 ημέρες και ας κάνουμε μια πρώτη προσέγγιση για το τουρνουά όσο αφορά τις συμμετοχές αλλά και τις ... απουσίες.

Αρχή με τους Έλληνες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε το 2019 στα ημιτελικά του Australian Open. Το έργο του ήταν δύσκολο. Αξίζει να θυμηθούμε ότι στην πρεμιέρα κέρδισε τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι ο οποίος μέσα στη χρονιά έφτασε στο top-10, στον ημιτελικό του US Open αλλά και στο ATP Finals.

Κερδίζει τον Φέντερερ που έχει 6 κούπες, τον Μπαουτίστα Αγκούτ που έφτασε μέσα στη χρονιά στο top-10 και χάνει από το Νο1 του 2019 τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Στέφανος θα έχει να υπερασπιστεί πολλούς βαθμούς το 2020 στο AO αλλά σίγουρα μετά από το Λονδίνο δεν είναι ο νεαρός που έκανε το μεγάλο μπαμ στη Μελβούρνη.

Από τότε κέρδισε 2 φορές τον Φέντερερ και από μια τον Ναδάλ και τον Τζόκοβιτς.

Η Μαρία Σάκκαρη από την άλλη έκλεισε ιδανικά τη χρονιά στο Νο23 της παγκόσμιας κατάταξης και θέλει να ξεκινήσει πιο δυνατά το 2020.

Κέρδισε τον πρώτο της τίτλο, πέτυχε σπουδαίες νίκες επί παικτριών του top-10 και είναι έτοιμη για την υπέρβαση και στα Grand Slams, κάτι που έφτασε πολύ κοντά το 2019.

To Big-3 και οι "μνηστήρες"

Εάν το Australian Open ήταν "έπος" του Ομήρου, οι τρεις μεγάλοι του τένις θα έπαιζαν τον Οδυσσέα και οι Τιμ, Ζβέρεφ, Τσιτιπάς, Μεντβέντεφ τους "μνηστήρες".

Το Big-3 κέρδίζει από το 2004 όλους τους τίτλους στη Μελβούρνη μ' εξαίρεση δυο χρονιές και στο φινάλε του 2019 ο Ζβέρεφ είχε δηλώσει ότι είναι η ώρα η νέα γενιά να κυνηγήσει ένα Grand Slam.

Μέσα στο 2019 ο Τιμ έφτασε στον τελικό του Roland Garros όπου έχασε από τον Ναδάλ. Ο Μεντβέντεφ έπαιξε στον τελικό του US Open αλλά δεν κέρδισε τον Ναδάλ και ο Τσιτσιπάς έχασε από τον Ισπανό στα ημιτελικά του Australian Open.

Μπορεί αλήθεια κάποιος από τους "4" ν' απειλήσει το Big-3;

Το κορίτσι-θαύμα

Την είδαμε στο Wimbledon 2019 να φτάνει στον 4ο γύρο. Να παίζει και να διαπρέπει στο US Open. Να κερδίζει τίτλο σε απλό και διπλό.

Είναι η Κόκο Γκάουφ η οποία έκλεισε τη χρονιά στο top-100 και θα είναι παρούσα στο Australian Open.

Η 15χρόνη Αμερικανίδα που θαυμάζει την Μισέλ Ομπάμα και τις αδελφές Ουίλιαμς θέλει να έχει μια καλύτερη χρονιά το 2020.

Από την άλλη ένα άλλο κορίτσι-θαύμα η Καρολίν Βοζνιάκι η οποία κέρδισε τον τίτλο το 2018 ανακοίνωσε ότι το AO 2020 θα είναι το τελευταίο της τουρνουά.

Στα 29 της αποφάσισε να κρεμάσει την ρακέτα... Από την άλλη επιστρέφει η Κιμ Κλάιστερς μέσα στο 2020 αλλά είναι δύσκολο να την δούμε στο Australian Open.

Αυτοί που θα μας λείψουν

Στο Australian Open 2020 δεν θα δούμε σπουδαίες παίκτες που αποσύρθηκαν το 2019.

Πρώτος απ' όλους ο δικός μας, ο Μάρκος Παγδατής, ο οποίος το 2006 έπαιξε στον τελικό και ηττήθηκε με 3-1 σετ από τον Ρότζερ Φέντερερ.

Βέβαια ο Μάρκος θα είναι εκεί ως προπονητής αφού είναι πλέον στο τιμ της Ελίνα Σβιτολίνα.

Δεν θα δούμε τον Φερέρ, τον Μπέρντιχ αλλά και την Σλοβάκα Ντομινίκα Τσιμπούλκοβα η οποία το 2014 είχε παίξει στον τελικό στο απλό γυναικών.

Επίδοξες... βασίλισσες

Η Οσάκα που κέρδισε το 2019 το τρόπαιο είναι από τα φαβορί και για τη νέα χρονιά αλλά ίσως ήρθε η ώρα μια τενίστρια από την Αυστραλία να κερδίσει την κούπα.

Κάτι τέτοιο έχει να συμβεί από το 1978 και θα ήθελε να το πετύχει το 2020 η Άσλεϊ Μπάρτι.

Η Αυστραλή τενίστρια έκλεισε τη χρονιά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε το WTA Finals και το Roland Garros.

Η Ελίνα Σβιτολίνα και η Μπιάνκα Αντρεέσκου έχουν δηλώσει πως θέλουν τίτλο Grand Slam το 2020 με την Καναδή να έχει ήδη κερδίσει το US Open.

Φυσικά στο παιχνίδι είναι και η νικήτρια του Wimbledon Σιμόνα Χάλεπ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα