Ώρα για ντέρμπι αιωνίων!

Gazzetta team
Ώρα για ντέρμπι αιωνίων!

bet365

Συνεπής στο ραντεβού με τον Ρότζερ Φέντερερ εμφανίστηκε ο Ράφα Ναδάλ, παρά τα... καρδιοχτύπια στον αγώνα του με τον Έρνεστς Γκούλμπις για το τουρνουά του Indian Wells!

Το Νο.5 στον κόσμο βρήκε τον μπελά του από τον απίστευτο Λετονό, αλλά έδειξε μεγάλη καρδιά και κατάφερε να πάρει τη νίκη με ανατροπή (4-6, 6-4, 7-5). Και θα θυμηθεί τα παλιά τα ξημερώματα της Παρασκευής (15/3, 4π.μ.), καθώς θα διεκδικήσει κόντρα στον αιώνιο αντίπαλό του μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Ναδάλ και Γκούλμπις έπαιξαν τένις πολύ υψηλού επιπέδου και τα έδωσαν όλα στο κορτ για 2 ώρες και 33 λεπτά. Το Νο.67, στην παγκόσμια κατάταξη, μάλιστα, έπαιξε... φουλ επίθεση, κάτι που μαρτυρούν οι 40 winners του, έναντι 22 του Ράφα. Πλήρωσε, όμως, τα πολλά αβιάστα λάθη του (40 και αυτά) στα κρίσιμα σημεία του ματς.
Ο Γκούλμπις πήρε το προβάδισμα με 1-0 μετά το μπρέικ που έκανε στο δέκατο γκέιμ, ωστόσο δεν μπήκε δυναμικά στο δεύτερο σετ και ο Ισπανός τού έσπασε κατευθείαν το σερβίς. Ο 24χρονος τενίστας απάντησε στο τέταρτο γκέιμ, όμως ο Ναδάλ ήταν με την πλάτη στον τοίχο και κάνοντας το μπρέικ στο έβδομο γκέιμ ισοφάρισε σε 1-1.
Το τρίτο σετ ήταν δραματικό! Οι δύο αντίπαλοι έκαναν επίδειξη του ταλέντου τους, ωστόσο αδυνατούσαν να πάρουν το πάνω χέρι. Μίλησε, όμως, η ψυχή του Ράφα, που έκανε το αποφασιστικό βήμα στο ενδέκατο γκέιμ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του. Ο αριστερόχειρας τενίστας θα παίξει για 29η φορά με τον Φέντερερ και στις μεταξύ τους αναμετρήσεις προηγείται με 18-10. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ο ανανεωμένος Γκούλμπις μετρούσε 13 σερί νίκες!
Την πρόκριση για τα προημιτελικά πήρε και ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, που έκανε περίπατο απέναντι στον Τόμι Χάας (6-1, 6-2). Θα έχουμε έτσι ένα ακόμα μεγάλο ζευγάρι, αφού ο Αργεντινός θα μονομαχήσει με τον Άντι Μάρεϊ.
 

Τελευταία Νέα